Zwarte chelsea boots met groene platform zool hero banner

Maak een statement met stoere en gedurfde platform boots

Platform boots zijn de perfecte manier om je outfit een stoere en edgy touch te geven. Deze hippe laarzen maken dit najaar een comeback en wij laten je zien waar je zoal uit kunt kiezen en hoe je ze kunt stylen. Lees snel verder!

Of je nu een date hebt, een dinertje met vriendinnen of gewoon je alledaagse look wat extra flare wil geven: een platformlaars is the way to go. Deze boots hebben – dankzij het gedurfde karakter – het vermogen om zelfs de eenvoudigste look naar een hoger niveau te tillen.

Er zijn verschillende soorten platformlaarzen, die elk bij een andere gelegenheid en look passen. Zo is er de seventies inspired platformlaars met (hoge) blokhak en plateauzool, maar zien we ook veel stoere boots met een grove vlakke profielzool (dus zonder hak). Eigenlijk twee totaal verschillende stijlen, maar allebei te scharen onder de categorie ‘platform boots’. We geven je hier inspiratie voor het stylen van deze verschillende boots.

Beige leren platform boots met profielzool en hak gedragen onder blauwe satijnen rok

Stoere platform boots onder een sweater dress

Een sweater dress is een item dat zich perfect leent voor een combi met platform boots. Kies voor een lange (gebreide) jurk met daaronder een paar stoere plateau laarzen voor een tof contrast. Dit kunnen veterboots met plateauzool zijn, maar bijvoorbeeld ook chelsea’s. Een lekkere grove profielzool maakt het helemaal af. Toffe stoere platformboots zijn die van Steve Madden en Bronx.

Seventies inspired platform boots onder een lange jurk of rok

Draag je vaak maxi jurken, rokken of lange jassen? Dan passen platformboots met een hoge blokhak daar perfect bij! Door de hak creëer je extra lengte, wat goed samengaat met de lengte van de kledingstukken. Een zwart exemplaar, zoals die van Nalini bijvoorbeeld, past bij alles. Maar leuker is het om lekker te knallen met een opvallend paar, zoals de fuchsia roze en oranje varianten van Lola Cruz. Daar maak je nog eens een statement mee!

Roze suède seventies inspired platform boots met blokhak
Zwarte platform laarzen met doorgestikte hak Nalini

Plateau laarzen + jeans

Jeans en platform boots zijn áltijd een goed idee. Er zijn eindeloos veel manieren om combinaties te maken met deze twee items. Ga bijvoorbeeld voor een donkere jeans met een wijdere fit waarvan je de pijpen oprolt met daaronder een paar stoere plateaulaarzen. Of kies voor een rechte jeans met daaronder plateau laarzen met hak. Mooie blouse of trui erop en je hebt een casual maar toch stijlvolle look.

Het perfecte accessoire onder je feestoutfit

Platform boots zijn naast lekker casual te dragen, ook het perfecte accessoire bij je feestoutfit. Kies deze decembermaand eens voor een schoen met plateauzool in plaats van de klassieke pump met naaldhak. Trek je allermooiste glitterjurkje uit de kast en combineer deze met een paar stoere zwarte plateau laarzen met blokhak.

Naast dat plateauboots super tof zijn, zitten ze ook nog eens heel erg lekker. Zeker als je ze vergelijkt met een paar enkellaarsjes met hak zonder plateau. Bij een platformlaars is er namelijk minder hoogteverschil tussen de bal van de voet en de hak, wat het een stuk comfortabeler maakt.

De tijd dat platformboots alleen bestemd waren voor David Bowie, ABBA en de Spice Girls ligt ver achter ons. De laars is er nu voor iedereen die durft. Door het grote aanbod modellen en de vele combinatiemogelijkheden is de kans groot dat er ook voor jou een perfecte platformboot bij zit. Ga je ervoor?

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: UGG Ultra Mini en Classic Mini: dé it-schoen van dit moment, Dit zijn de laarzentrends van herfst/winter 2022-2023, Geef het najaar extra glans met deze oogverblindende metallic schoenen

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1