Beige suède bikerboots met grove zool en faux fur

Dit zijn de laarzentrends voor herfst/winter 2022-2023

Dit seizoen worden we weer blootgesteld aan veel nieuwe schoenentrends. Maar wat zijn nu dé laarzentrends van herfst/winter 2022-2023? Een goede winterlaars is immers een laars om nog jaren te dragen.

Grove zwarte leren chelsea boots met groene zool gedragen onder zwarte rok met split

Grove zolen: functioneel en stoer

Boots met stoere zolen zijn gemaakt voor de winter. Ze zijn er in allerlei soorten, zoals biker boots en chelsea boots, en hebben één ding gemeen: een grove (profiel)zool. Dit maakt ze perfect voor winters weer, want hierdoor heb je lekker veel grip als het bijvoorbeeld glad is. Maak het jezelf extra comfortabel door te kiezen voor een bontgevoerde laars (nepbont uiteraard). Maak je look hiking ready door er een paar grof gebreide sokken in te dragen of combineer ze juist met een girly jurkje voor een leuk contrast.

Bontgevoerde zandkleurige suède laarzen met gespen onder zebraprint rokje met blote benen

We hebben dit seizoen een heleboel verschillende boots met grove zolen, van chelsea boots tot veterlaarsjes tot aan snowboot-achtige modellen. Kijk zeker eens bij merken als Copenhagen Studios, Miss Behave en Nubikk voor toffe boots met grove zolen.

UGGs: perfect voor de koudste winterdagen

UGG is weer terug van weggeweest. De bontgevoerde laarzen zijn er tegenwoordig in oneindig veel verschillende uitvoeringen en zijn perfect voor de koudste winterdagen. De klassieke modellen zijn uiteraard volledig gevoerd met schapenwol, maar de nieuwste modellen hebben heel wat hippe features en lijken nog amper op de klassieke UGGs.

UGG Classic Mini boots op gedragen onder lichte opgerolde jeans op grindpad

Lange laarzen: vrouwelijk en warm

Niets zo lekker in de winter als een laars die je hele onderbeen bedekt. Een hoge laars is perfect om te combineren met jurkjes en rokjes. Vooral onder korte jurkjes en rokjes staan ze super tof, maar ook onder een midi jurk kun je ze prima dragen. Er is dit seizoen keuze genoeg in lange laarzen, of je nu van stoer, vrouwelijk of juist heel klassiek houdt. Ook in een opvallende kleur zijn ze heel tof!

Regenlaarzen en snowboots: als het regent en/of sneeuwt

De regenlaars en snowboot hebben een fashionable make-over ondergaan. Stoere regenlaarzen en over-de-top snowboots waren één van de meer onverwachte, maar niet minder leuke, schoenentrends van dit seizoen. Misschien niet de meest voor de hand liggende laarzen, maar wel heel praktisch. Zeker met het Nederlandse herfstweer. Verwacht shiny snowboots in opvallende materialen en kleuren en regenlaarzen in allerlei varianten, behalve rubber. 

Zilveren snowboots Nubikk op okergeel kleed
Zwart/witte cowboyboots Sendra bij kort rokje met blote benen bovenaanzicht

Westernlaarzen: nog altijd on trend

Cowboylaarzen zijn ook deze winter een grote trend. Of het nu een full-on lange doorgestikte laars met puntneus en schuine hak is, een subtiele variant in zacht suède of juist een kleurrijk exemplaar is: de western laars blijft nog even. Perfect te dragen bij jeans en knitwear.

Sendra is natuurlijk hét merk bij uitstek voor een paar klassieke cowboyboots. Maar ook merken als Elena Iachi, Toral en Bronx hebben hele gave modellen.

Sockboots: elegant en comfortabel

Een sockboot is een laarsje met een (flexibele en zachte) aansluitende schacht. Dit staat heel vrouwelijk en zit ook nog eens super lekker, want het is net alsof je een sok over je been trekt. Veel van de sockboots deze winter hebben een vrouwelijk model met vierkante of iets spitse neus en fijne lage blokhak. Het ideale laarsje voor een elegante maar ook comfortabele look.

Platforms: hoog, hoger, hoogst

De platform laars is er deze winter in allerlei uitvoeringen: sky-high met enorme blokhak, stoer met een grove profielzool en comfortabel in flatform (een dikke zool onder de gehele schoen, dus zonder hak). Het grote voordeel van een platform, zeker in combinatie met een (blok)hak, is dat het de hak minder hoog maakt en je dus comfortabeler loopt. Gratis extra centimeters dus zonder in te leveren op comfort. Kies dit najaar voor een gaaf enkellaarsje met platformzool en blokhak of veterboot met grove platformzool.

Platform boots AGL onder blauwe satijnen rok met blote benen

Zoals je ziet is er heel wat keuze in laarzen dit najaar. Van mega comfortabel en warm tot uitgesproken, opvallend of stoer. Welke laars kies jij deze winter?

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: DWRS Label: ons nieuwe kleurrijke en fancy schoenenmerk, Schoenentrends herfst/winter 2022-2023, Geef het najaar extra glans met deze oogverblindende metallic schoenen

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1