Van Arendonk Nederland1
cart Winkelmand
menu

Loafers: de perfecte herfstschoenen

17/09/2018 door Esmée - Van Arendonk
Loafers: de perfecte herfstschoenen
Nu het langzaam ietsje frisser wordt en de zon wat minder schijnt, is het tijd om je zomerse slippertjes en sandaaltjes te verruilen voor herfst-proof schoeisel. Dat de stap naar laarzen nog te groot is, snappen we helemaal en daarom zijn loafers de perfecte schoenen voor deze in-between weken. Niet te zomers en niet te winters én super goed te combineren met zowel jurken en rokjes als jeans. 

Waarom loafers perfect zijn 

Loafers zijn ideaal voor het overgangsseizoen tussen de zomer en de regenachtige herfst. Ze zijn niet te bedekt – en dus te winters – maar ook niet te open – en dus te zomers. Met een loafer laat je net nog een beetje huid zien, wat je totale look een frisse uitstraling geeft. Daarnaast zijn loafers super veelzijdig, want je kunt ze zowel dragen onder een lange jurk of rok met blote benen, als onder een culotte of jeans. Dus of het nu een zonnige nazomerdag is met fijne temperaturen of een frisse en regenachtige bijna-herfstdag; loafers zijn perfect! 

Helemaal perfect voor de periode tussen de twee seizoenen in, zijn loafers met ponyhair. Deze geven je toch een beetje herfst- en winterfeelings, maar wijzen de fijne zomer niet direct de deur. Dit seizoen zien we opvallend veel schoenen met een dierenprintje, bijvoorbeeld loafers met panterprint, zoals deze schattige met rode strik van Nalini. Ook stoere studs en gespen maken loafers helemaal on trend

Nalini panterprint loafers met rode strikMiss Behave groene ponyhair loafers met leopard printFabienne Chapot Hayley leopard loafers

Hippe loafers

Naast dat loafers ideaal zijn voor het herfstseizoen, zijn ze ook nog eens hartstikke hip. Komend najaar gaan we ze steeds meer zien, zowel in de vrouwelijke subtiele variant als in de wat grovere en mannelijke variant – zoals met een gesp of dikke zool. Wil je je loafers graag doordragen in de winter, maar ben je bang voor koude voeten? Draag er dan dikke kousen of een gebreide maillot in, want ook dat kan en mag aankomend seizoen allemaal!

Tods donkerblauwe loafers met crocoprintNalini zwarte loafers met stenenSi zwarte loafers met zilveren studs
De koude winter geeft je nog voldoende tijd om enkellaarsjes, lange laarzen en overknee laarzen te dragen, dus hoe leuk is het om loafers als tussenschoentjes te dragen? Wij zijn fan en hebben al tig combinatiemogelijkheden in ons hoofd zitten! 

Bronnen beeld: Fabienne Chapot, Tods, Toral, Van Arendonk.

Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar esmee@vanarendonk.nl   
            


Andere blogs: Schoenentrends najaar 2018, Sock boots & sock sneakers, Duurzame schoenen

Top