Menu
UGG

UGG

Waar kun je UGG schoenen kopen? Bij Van Arendonk Schoenen natuurlijk!  

In 1978 kwam Brian Smith in Zuid-Californië aan met een zak vol sheepskin laarzen en hoop. Hij hield van het zachte gevoel van sheepskin en was ervan overtuigd dat de rest van de wereld die liefde ooit zou delen. De stranden van Zuid-Californië waren sinds jaar en dag het epicentrum van een ontspannen, casual levenswijze, een levenswijze waarvan Brian dacht dat die perfect bij zijn merk zou passen. Dus stichtte hij het merk UGG en begon hij sheepskin laarzen te verkopen. Hij trok hiermee meteen veel aandacht.

Halverwege de jaren tachtig was het merk UGG uitgegroeid tot het symbool van de ontspannen cultuur van Zuid-Californië. Het merk werd steeds populairder via surfwinkels en andere winkels langs de Californische kust, van San Diego tot Santa Cruz.
UGG-laarzen werden niet langer alleen op het strand gedragen, maar ze begonnen overal te verschijnen; in dorpen, in steden en in elke laag van de maatschappij. Meisjes droegen de UGG-laarzen van hun surfervriendjes net zoals ze hun letterman-jacks droegen. Tijdens de wintermaanden werden UGG-laarzen in skiwinkels verkocht en waren ze te zien in skigebieden van Mammoth tot Aspen.

Het merk UGG werd een symbool voor iedereen die hield van sport en van een ontspannen, actieve levenswijze. Meer nog, er ontstond een emotionele band met de UGG-laarzen, en net zoals Brian gehoopt had, werden steeds meer mensen verliefd op het merk. Mensen droegen niet alleen graag UGG-laarzen, ze werden er echt verliefd op en wilden ze gewoon niet meer uittrekken. Aan het einde van de jaren negentig werd UGG opgemerkt door beroemdheden en mensen uit de modewereld. Tegelijkertijd vond er een culturele verschuiving plaats: mensen kozen steeds vaker voor een nonchalantere levenswijze en voelden zich daar goed bij en UGG werd een van de symbolen van die levenswijze. Tegen 2000 was de liefde die op de stranden was ontstaan, uitgegroeid tot het icoon van een casual levenswijze. Rond die tijd nam de liefde voor UGG ook in het oosten toe, aan de andere kant van de Rocky Mountains en in Chicago. In 2000 waren de sheepskin laarzen van UGG voor het eerst te zien tijdens Oprah's Favorite Things®, waar Oprah nadrukkelijk verklaarde dat ze 'hééééélemaal weg was van haar UGG-laarzen'. Dat bracht de bal aan het rollen.

Je plekje veroveren in de New Yorkse modewereld is geen gemakkelijke taak. Maar aan het begin van de jaren tweeduizend overrompelde UGG de New Yorkse modewereld volledig. UGG evolueerde naadloos van een merk dat laarzen, pantoffels, klompen en sandalen uit sheepskin maakte voor het actieve buitenleven, naar een merk dat nu aangeprezen werd als symbool van een stijlvolle, casual en luxueuze levenswijze. Dat was voor een groot deel te danken aan een inspanning om het imago van het merk te veranderen, waardoor UGG veranderde in een fabrikant van kwaliteitsvolle luxe-schoenen.

UGG was nu een modemerk en de advertenties voor het merk sierden de pagina's van Vogue Magazine en andere vooraanstande modebladen. Midden jaren tweeduizend stak overal ter wereld het verlangen de kop op om kwaliteitsvolle casual mode te dragen en UGG sloot helemaal aan op die beweging. Beroemdheden van de oostkust tot de westkust droegen UGG-laarzen en -pantoffels in hun vrije tijd en baanden zo een weg voor een compleet nieuw modetijdperk. Als gevolg daarvan nam de liefde voor UGG verder toe naarmate mensen die ontspannen UGG-ervaring intenser wilden beleven.

Rond die tijd besloot UGG om verschillende kleur- en stijlvariaties van de inmiddels bekende sheepskin laarzen en pantoffels aan te bieden. Laarzen voor bij koud weer en lederen casuals vormden een bijzonder succesvolle toevoeging.
Wat oorspronkelijk begon als een niche-artikel, was nu een must-have die in ieders kledingkast te vinden was. Er kwamen nieuwe UGG-collecties, die alles van gebreide laarzen en sneakers tot sleehakken omvatten, maar die nog altijd dat wereldberoemde luxueuze UGG-gevoel boden. UGG-producten waren ondertussen te bewonderen op de catwalk en in fashion-shoots van de oostkust tot de westkust. Het duurde niet lang voordat de liefde zich nog verder verspreidde.

UGG past al sinds 1978 vakmanschap van de allerhoogste kwaliteit toe en maakt hierbij gebruik van diverse hoogwaardige materialen, die anders aanvoelen dan wat dan ook. Van Twinface sheepskin van de beste kwaliteit tot buitengewoon zachte UGG pure wol – al hun uitzonderlijk hoogwaardige materialen worden zorgvuldig geselecteerd, verfijnd en afgewerkt voor een ongekende ervaring die zich niet laat evenaren.

UGG staat natuurlijk bekend om de typische UGGS sheepskin; de instap boots met wol gevoerd. Maar UGG Australia heeft ook sneakers, instappers, sandalen, sloffen , pantoffels, vachtlaarzen, wedges, klompjes, plateauschoenen, sleehakken, laarzen, boots, slippers en gympen voor dames, heren en kids! Verschillende modellen zoals de Classic, Ascot, Brooks Tall, Tomi, Ayden, Kari, Bowmore, Kas en Hepner.

Van Arendonk heeft altijd de nieuwste collectie UGG schoenen voor dames, heren en kids op voorraad. Bestel de UGG modellen eenvoudig online in onze webshop of bekijk de damescollectie, herencollectie en collectie voor kinderen van UGG in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Tilburg of onze Van Arendonk shop-in-shop’s bij Bastiaansen Modestad in Bavel en Jansen-Noy in Sevenum.
x

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze uitverkoop, de laatste trends en alle winacties? Schrijf je dan nu in en ontvang onze nieuwsbrief in jouw mailbox!