VEJA sneakers – NIEUW bij Van Arendonk

14/01/2019 door Esmée - Van Arendonk
VEJA sneakers - NIEUW bij Van Arendonk
Yes, het is eindelijk zo ver! Je kunt nu ook in de Van Arendonk webshop en shop-in-shops bij Bastiaansen Modestad in Bavel en Jansen-Noy in Sevenum terecht voor de coole en eco-friendly VEJA sneakers. Staan deze sneakers al langere tijd op jouw wishlist, sla dan nu je slag! 

Het verhaal achter VEJA sneakers is bijzonder en absoluut de moeite waard om eens te lezen. Ben je benieuwd naar het ontstaan van VEJA en hun bijzondere filosofie? Lees dan snel verder!

Globalisatie in de fashion industry

Na een bezoek aan een Chinese fabriek in 2003 vonden Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion dat het tijd was voor verandering. De werkomstandigheden in de Chinese fabrieken (daar waar het grootste gedeelte van onze kleding wordt gemaakt) mochten dan wel goed zijn, de leefomstandigheden naast het werk om waren verschrikkelijk. 32 werknemers woonden en sliepen in een ruimte van amper 25 vierkante meter, in stapelbedden van wel vijf lagen en met enkel een gat in het midden van de ruimte dat diende als toilet én douche. Op dat moment realiseerden de mannen zich dat het de verkeerde kant op ging met globalisatie. 

Kopp en Morillion zagen in dat het vele malen beter kon en ze wilden iets betekenen voor de wereld. Hun keuze viel op het verduurzamen van sneakers. Niet alleen omdat het zo’n alledaags product is, maar ook omdat het één van de producten is met het hoogste advertising budget. Ruim 70% van het geld dat je neerlegt voor een paar dames- of herensneakers van een bekend merk gaat naar advertising. Slechts 30% gaat naar de productie van sneakers, inclusief alle materialen die hiervoor worden gebruikt. 

Door geen geld uit te geven aan marketing en advertenties, kan er vijf keer meer worden besteed aan de werkomstandigheden van arbeiders en de productie en het materiaalgebruik van de sneakers, zonder daarvoor een hogere retailprijs te vragen. Dat is dan ook waar VEJA voor staat.
 
Witte VEJA sneakers heren met zwart logo en rood hielstuk Witte VEJA sneakers dames met rood logo Verschillende VEJA sneakers

Vegan shoes

Met deze visie in het achterhoofd vertrekken de twee heren naar Brazilië, het land dat alle ruwe materialen in huis heeft voor de productie van schoenen en bekend staat om de goede werkomstandigheden. Ze bezoeken hier verschillende fabrieken om te kijken hoe schoenen en sneakers gemaakt worden. Het doel: het gehele productieproces opbreken en opnieuw, vanaf de ruwe materialen, beginnen om zo tot een eindproduct te komen. 

Er wordt begonnen met het ‘oogsten’ van wild rubber, wat het belangrijkste materiaal van de zolen van VEJA sneakers gaat worden. Later wordt hier eco-katoen aan toegevoegd, afkomstig van een klein lokaal bedrijfje. Dit eco-katoen wordt gebruikt voor de upper en samen met de rubberen zolen ontstaan duurzame en vegan sneakers. De eerste VEJA sneakers zijn geboren!

Niet veel later worden daar leren sneakers aan toegevoegd. Niet gemaakt van normaal leer, maar van leer dat op een plantaardige manier is gelooid. Er wordt ook gezocht naar nieuwe plantaardige materialen en VEJA ontwikkelt op dit moment een materiaal dat volledig bestaat uit gerecyclede plastic flessen. 

Het succes van VEJA sneakers

In deze wereld waarin er steeds meer aandacht is voor biologisch, ecologisch, veganistisch en duurzaam, vallen de VEJA sneakers op. Steeds meer media schrijven over het merk, waardoor er flink wat aandacht naartoe gaat – en dat zonder zelf te adverteren. Als modefreak is het bijna onmogelijk niet gehoord of gelezen te hebben over VEJA sneakers. Kende jij de VEJA schoenen al voordat je er hierover las? 

In 2017 zijn de VEJA V-10 sneakers één van de best verkochte artikelen op een bekende mode- en designerwebshop. Alleen een Gucci T-shirt wordt beter verkocht. Vanaf dat moment krijgt het label een grote boost en zien we steeds meer toffe en vegan VEJA sneakers op straat, zowel bij vrouwen als bij mannen. 

Celebrities en fashion influencers met VEJA sneakers

Ook celebrities en fashion influencers zijn groot fan van VEJA sneakers. Zelfs Britse royal Meghan Markle is gespot met een paar wit/zwarte damessneakers aan haar voeten. Deze gave (en súper duurzame) VEJA sneakers koop je nu exclusief  online in onze webshop en in onze Van Arendonk shop-in-shops bij Jansen-Noy in Sevenum en Bastiaansen Modestad in Bavel. Kun je meteen een leuke nieuwe outfit scoren (wink-wink)! 

Bronnen beeld: VEJA

Ook een blog in samenwerking met Van Arendonk? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected]


Andere blogs: How to: suède schoenen schoonmaken, De mooiste schoenen van het merk Toral, Welke schoenen draag je onder een trouwjurk?

Blog Shopping

UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Time to get comfy met de allerzachtste pantoffels

Time to get comfy met de allerzachtste pantoffels

11/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Stoere herenboots voor de herfst en winter

Stoere herenboots voor de herfst en winter

3/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top