Benen met Gioia pantoffels bungelend langs lichtblauwe keuken met groot zwart fornuis

Time to get comfy met de allerzachtste pantoffels

Van Arendonk maakt van binnen blijven een feestje met een hele nieuwe collectie pantoffels en huissokken. Zeker met het koudere weer is het echt geen straf om je lekker op de bank te nestelen met een dekentje, grote mok thee en reep chocolade. Natuurlijk doe je dat zo comfortabel, en liefst ook stijlvol mogelijk met een lekker paar sloffen of sokken aan je voeten. Jij komt (en hoeft) de bank echt niet meer uit!

UGG pantoffels zijn al jaren een vast item in onze collectie, maar we hebben nog meer om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Ben jij een fervent huispak en sloffen drager, of doe jij je (werk)kleding en schoenen pas uit als je naar bed gaat? Als jij je helemaal kunt vinden in het eerste, hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen wat er zo fijn aan is. Maar ook als niet-sloffen-drager kunnen wij je overtuigen van het comfort (en daarom ook stiekem noodzaak) van heerlijke warme sloffen. Lees snel verder!

Sloffen met zachte of harde zool

Pantoffels zijn er in verschillende modellen en van verschillende materialen. Zo zijn er instap sloffen, sloffen die je hele voet omsluiten en slofsokken. Er zijn modellen met een stevige harde zool, maar ook modellen met een zachte flexibele zool. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Een instap slof is super praktisch om direct in te schieten zodra je thuis komt. Dit kan zelfs met sokken aan. De UGG Scuffette en Giesswein Neudau zijn ideaal als je op zoek bent naar instap pantoffels.

Cognackleurige UGG instap pantoffels met dikke zool op wollige ondergrond
Superzachte beige Gioia pantoffels met dichte achtergrond tegen lichtblauwe achtergrond

Een slof die je hele voet omsluit (en dus een hielstuk heeft), geeft je voeten meer steun dan een instapper. Zo’n model is dus eigenlijk beter. Én warmer, want je hebt niet alleen lekkere wol rond je tenen, maar om je hele voet. Nadeel is wel dat je er niet zo in kunt schieten en dus iets meer moeite moet doen om ze aan te trekken. De UGG Dakota en UGG Ascot in moccasin-model zijn hier een goed voorbeeld van, maar ook de Gioia Anais pantoffel valt in deze categorie.

Pantoffels met een harde zool zijn ideaal om ook naar buiten te dragen als je bijvoorbeeld even snel naar de brievenbus moet of het vuilnis moet buiten zetten. Het is ook veilig en geeft steun, alleen is het wel wat minder comfortabel als je in de bank wil relaxen. Dan is een pantoffel met een zachte zool meer geschikt.

Superzachte slofsokken

Zoek je echt alleen iets wat lekker warm is, dan is een slofsok misschien wel wat voor jou. Een slofsok, zoals de Cosyshoe van Falke en de met fleece gevoerde sok van UGG, is een gevoerde sok met al dan niet een verdikking onder de zool. Dit kan een volledige zachte zool zijn, maar ook alleen een antislip laagje voor extra grip. Eén ding hebben al deze pantoffels in ieder geval gemeen, en dat is dat ze onwijs warm zijn.

Roze en bruine gebreide UGG sloffen op groene bank met rond kussen
Blauw/grijze vilten sloffen van Giesswein met gekleurde boord

Wollen en vilten sloffen

Welke pantoffel je ook kiest, ze zijn allemaal lekker zacht er warm. Er zit echter wel verschil in de materialen. Zo staat UGG bekend om haar sloffen van geschoren schapenwol. Deze schapenwollen sloffen zijn super fluffy en warm. Na verloop van tijd zakt het wol wel iets in, waardoor het minder wollig is. De pantoffels van Giesswein zijn ook gemaakt van wol, maar dan van gevilt wol. Dit is heel erg stevig en geeft een hele andere look aan de sloffen dan sloffen van schapenwol. Het is namelijk niet zo fluffy, maar wel erg warm omdat de wolvezels helemaal in elkaar zijn gehaakt.

Het grote voordeel van wollen sloffen ten opzichte van sloffen van andere (synthetische) materialen, is dat wol warmte regulerend is. Dit bekent dat het zich aanpast jouw temperatuur. Heb je koude voeten, dan zorgt wol ervoor dat ze opwarmen. Heb je juist warme voeten, dan koelt wol ze af. Hierdoor heb je het niet snel te warm met een paar wollen sloffen. Je kunt ze daarom ook prima in het voorjaar of met hogere temperaturen dragen.

Pantoffels zorgen voor een schoner huis

Pantoffels zijn in deze tijd van het jaar een echte uitkomst. Ze zijn warm en zacht en geven je voeten de rust die ze verdienen (zeker na een dag veel lopen). Daarnaast heeft het binnenshuis dragen van sloffen ook nog als voordeel dat ze de vloer beschermen en schoonhouden (tenzij je ze ook buiten draagt). Schoenen die je buiten draagt kunnen al snel (veel) schade aanrichten aan je vloer. Niet alleen breng je viezigheid mee naar binnen, maar kleine steentjes die onder je zool blijven zitten kunnen ook nog eens nare krassen veroorzaken. Doe dus je gewone schoenen bij de voor- of achterdeur uit en stap in een paar pantoffels! Niet alleen fijn voor je voeten, maar ook voor je huis.

UGG instapmodel pantoffels met bontrand en panterprint
Cognackleurige MOU gevoerde instappers onder wijde lichtblauwe spijkerbroek met split

Maak thuiswerken comfortabel

Werk je veel thuis? Maak het jezelf dan comfortabel. Je hoeft jezelf niet presentabel te kleden, dus je kunt lekkere comfortabele kleding aantrekken. Denk aan een joggingbroek, dikke sokken of pantoffels en een fijne trui. Zélfs als je regelmatig videocalls hebt en dus wel toonbaar moet zijn, kun je je comfortabel kleden. Collega’s of klanten zien tenslotte alleen je bovenkant. Dus wat je daaronder aan hebt, maakt helemaal niks uit! Dat kunnen best een slobberbroek en fijne sloffen zijn. Wie houdt jou nog tegen om je 24/7 lekker comfy te kleden?!

Cadeautip voor de feestdagen

Met de decembermaand in het verschiet zijn pantoffels het ideale cadeau voor in de schoen of onder de boom. Verras je partner, dochter, zoon, vriend, vriendin, vader of moeder met een heerlijk paar warme sloffen of verwen jezelf met zo’n wollig cadeau. In onze collectie vind je damespantoffels en herenpantoffels van onder andere UGG, Giesswein, FALKE en Cypres, NeverMind, MOU en Gioia.

 

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1