Fix

menu

Studs op schoenen en tassen - TREND

25/10/2017 door Yasmin - Van Arendonk

Vroeger dachten we bij studs aan alternatieve groepjes zoals gothics (hoezo lekker in hokjes-denkend). Maar met zo veel dingen die back in the days als ‘anders’ bestempeld werden, komen ze later terug als heuse trend. Voorlopers op de meute, want deze herfst en winter 2017 kun je bijna geen schoen, enkellaarsje of boot ontdekken zónder studs! 

Studded boots

Biker boots zijn helemaal back on track! En dit seizoen zijn ze groter, stoerder en uitbundiger dan ooit. Niet alleen met veters maar ook met gespen en studs. We zien studjes op de schacht, langs de gespen, in de zool verwerkt; iets als teveel bestaat niet bij de bikerboots van nu. Vooral de combinatie van zwart met zilverkleurige steentjes lopen als warme broodjes over de toonbank. Maar ook met gouden studjes zijn zo mooi. Niet gek, zo’n studded boot is simpelweg een musthave en met alles te combineren. Van een flared pants tot plissérok; zo’n bootie met studjes altijd goed! Ook de match van herfstkleur groen of rood met studs is funky. Kijk maar naar de collectie van Lemaré, Bronx en Janet & Janet.

Loafers met studjes

Een instapper kan allang niet meer als tuttig bestempeld worden. De loafer anno 2017 is hip! En dat zit ‘m vooral in details en styling. Zo vallen loafers deze herfst en winter op door gave accessoires in het schoentje als horse bits, gespjes en dus studs. De instappertjes van Kanna van lak leer met studs in de zool zijn super gaaf. Te gek met een maillot of panty in de winter onder je favoriete little black dress. Helemaal Michael Jackson! Ook de ge-wel-dige leopard kittenheel of de studded bootie van RAS met studjes is een perfect voorbeeld dat less is more niet opgaat voor deze trend en staat. Chique en cool tegelijkertijd onder een zwarte pantalon of kick flare jeans. 

Enkellaarsjes en laarsjes met studs en steentjes

Op enkellaarsjes en laarzen zien we hele patronen en prints van studs. Belijningen op de schacht met minuscule steentjes, glimmende knopjes over de neus en studded western details; een enkele greep uit de veelzijdigheid van studs op enkellaarzen. Allerlei soorten laarsjes hebben de stud als detail omarmd; van enkelbooties met hak tot lage chelsea’s. Als je nog ruimte hebt in de schoenenkast weet je weet wat je te doen staat…

Studs en tassen; een gouden combinatie

Niet alleen op schoenen, maar ook op tassen zien we applicaties zoals knopjes, studs en steentjes. Deze bewerkingen kunnen een Ibiza boho vintage look geven zoals bij Desiderius of Campomaggi of juist stijlvol en chique staan, kijk maar naar de tassen van Marc Cain en Michael Kors. 

Studs all over the place! Wij vinden het leuk dat studjes echt iets toevoegen aan de schoen of tas. Of het nu heel opvallend is, of juist heel subtiel; we love it! Klik op de afbeeldingen om naar het product te gaan. Wat vind jij van de studs trend? Interesse in een van bovenstaande schoenen? Klik op de foto zodat je rechtstreeks naar het product gaat!

Bronnen: Pinterest, Eva Dekkers, Zinda.es, Michaelkors.eu, nl.tommy.com, Lemare.it, Nubikk.com, Pertini.es, Toral.com, VogueAndere blogs: Biker boots VeterbootsBarok Royalty Print TrendRode Schoenen Trend


Schoenentrends lente/zomer 2021

Schoenentrends lente/zomer 2021

29/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
Tips om je schoenen lang mooi te houden

Tips om je schoenen lang mooi te houden

15/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top