Hoff sneaker met blauwe accenten onder bruine broek met grijze sokken

Schoenentrends heren lente/zomer 2024

Met het herfstachtige weer van de afgelopen weken lijkt de zomer nog ver uit zicht. Toch zijn wij al volop bezig met de nieuwe schoenencollecties voor het voorjaar. De heren kunnen zich de komende maanden klaarmaken voor veel sporty shoes, zomerse loafers, natuurlijke tinten en blauw als knalkleur. We zetten hier alle heren schoenentrends voor lente/zomer 2024 voor je op een rijtje.

Indoor sportschoenen

Zomer of winter: sneakers zijn vaste prik. Dit seizoen is het de sneaker in indoor sportschoen-style die populair is. Hiermee doelen we op een lage sneaker met een vrij dunne zool die is geïnspireerd op de indoor sportschoenen uit de jaren zeventig en tachtig. Een zaalvoetbalschoen is hier een goed voorbeeld van.

De vertaling hiervan naar alledaagse mode uit zich in eenvoudige modellen met platte rubberen zolen, meestal in het wit of bruin. Het bovenwerk bestaat vaak uit maar één of twee kleuren en is gemaakt van leer of suède. Een mix van materialen en kleuren past niet bij deze stijl. De Adidas Gazelle is een zeer geliefd model dat helemaal past bij deze trend, maar ook Nubikk en Copenhagen Studios hebben hele toffe modellen.

Mintgroene herensneakers met bruine zool en witte veters in zaalvoetbalschoen-style

Loafers

Een loafer is de perfecte zomerschoen voor heren. Waarom? Omdat je er makkelijk met je blote voeten in kunt schieten en omdat ze verkrijgbaar zijn in zowel casual, sportieve als geklede modellen. Lekker veelzijdig dus.

De herenloafer is ook dit voorjaar weer een grote trend. We zien ze in sportieve uitvoeringen gemaakt van bijvoorbeeld canvas of suède bij Rapid Soul en Giorgio 1958. Door de luchtige materialen zijn de schoenen ademend en daarmee perfect voor warm weer. Voeg daar nog een touwzool aan toe en je bent helemaal klaar voor vakantie.

Maar ook voor nettere gelegenheden is de loafer geschikt. Als je netjes gekleed naar kantoor gaat, kun je je veterschoen of gespschoen in de zomer verruilen voor een loafer. Ook zien we de loafer steeds vaker bij bruidegoms onder hun trouwpak. Durf jij de geklede loafer aan dit voorjaar en wil je nog een stapje verder gaan? Dan hebben we voor jou ook een aantal herenloafers met kwastjes of een bit.

Heren onderbenen met bruine suède loafers met witte zool

Bootschoenen

Nog zo’n typische zomerschoen is de bootschoen. Je herkent een bootschoen aan de doorgeregen veter aan de zijkant van de schoen. Ze hebben een casual uitstraling en stevige zool, waardoor je ze goed kunt combineren met een chino, shorts of linnen broek. Bootschoenen worden vaak geassocieerd met water en activiteiten op en rond het water. Vandaar dat we ze ook zo graag dragen in de zomer. Dit seizoen hebben we leuke modellen van Sebago en Hey Dude.

Khaki groene bootschoenen op houten ondergrond tegen witte paal met scheepstouw eromheen

Runner sneakers

Naast de indoor sportschoenen zijn ook de runner sneakers populair in 2024. Deze oldskool hardloopschoen draag je allang niet meer alleen als je gaat hardlopen. Ze zijn bij uitstek geschikt als casual schoen onder je favoriete jeans. Hoodie erboven en je bent klaar om te gaan. Maar je kunt ze ook combineren met een opgerolde chino voor een moderne look. We hebben ze van allerlei merken dit seizoen, zowel van de echte sneakermerken zoals New Balance en Mercer Amsterdam, als van de klassiekere merken als Floris van Bommel.

Witte runner sneakers met rode en blauwe accenten op blauwe stoel

Veel aardetinten

De kleuren voor herenschoenen zijn dit voorjaar ingetogen. Uiteraard zien we veel zwart en wit, maar deze kleuren worden dit seizoen aangevuld met aardetinten zoals beige, zand en taupe. Deze kleuren hebben een frisse, zachte uitstraling en gaan goed samen met wit. In sneakers zien we vaak een combinatie van verschillende aardetinten met een witte basis. De wat nettere schoenen worden vaak uitgevoerd in beige of taupekleurig leer of suède.

Onderbenen met taupekleurige veterschoenen met vlechtwerk

Trendkleur: Blauw

Blauw springt er dit voorjaar qua kleur echt uit. Vooral in sneakers. We zien blauw deze lente in allerlei tinten, van lichtblauw, jeansblauw, tot diep donkerblauw. Meerdere blauwtinten worden zelfs moeiteloos met elkaar gecombineerd in één schoen. Blauwe schoenen combineren top met een beige chino, maar ook erg goed met denim. Ook bij wit doet blauw het altijd goed. Wil je dus kleur toevoegen aan je garderobe, doe dat dan dit voorjaar met blauw.

Studiobeeld herensneakers Hoff met lichtblauwe accenten en grijze sokken met logo

De herenschoenentrends voor lente/zomer 2024 brengen een frisse mix van stijl en veelzijdigheid. Of je nu kiest voor de charme van een paar indoor sportschoenen, de moeiteloze elegantie van loafers of de casual uitstraling van bootschoenen; er is voor iedereen wat wils. Met deze schoenentrends maak je dit seizoen zeker een statement.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1