Close-up roze glitterpumps Bibi Lou

Pink is HOT - Barbiecore trend met roze en paarse schoenen

In januari van dit jaar verklaarde Pantone, hét kleureninstituut van de wereld, Very Peri (een paarse tint) tot de kleur van het jaar. Maar 2022 had andere plannen. Roze werd namelijk dé kleur, het liefst zo fel mogelijk.

We zijn nu driekwart jaar verder en we kunnen wel stellen dat 2022 het jaar van de kleuren is. Paars, blauw, groen en oranje waren en zijn goed vertegenwoordigd. Toch is er geen enkele kleur interessanter dan roze. Roze is namelijk hot!

toral

Hot pink bij Valentino

Met de hot pink fall/winter 2022 collectie van Valentino, waarin echt álles knalroze was, werd de toon gezet voor deze roze trend. Sindsdien heeft zich een hele beweging ontvouwd met invloed in fashion, beauty en accessoires. De trend haalt haar inspiratie uit de wereld van Barbie en Ken en wordt daarom ook wel barbiecore genoemd. Toch wordt het meisjesachtige karakter steeds minder en wordt roze steeds vaker gedragen door mannen. Zo hulde Harry Styles zich een tijd terug volledig in het roze en werd ook Justin Bieber gespot met roze accenten in zijn outfit.

Knalroze, fuchsia en cyclaam

Hoewel felroze de voorkeur heeft bij deze trend, is geen enkele tint roze uitgesloten. Bubblegum-roze, fuchsia en cyclaam passen ook heel goed binnen barbiecore. Deze minder heftige tinten lenen zich wat beter voor het dagelijks leven dan hot pink en zien we daarom vaker terug in schoenen en tassen. Ook met een paar paarse of fuchsia schoenen kun je dus meedoen aan deze trend.

Heb je nog niets in het roze in je kast liggen? Dan is dit het moment om daar verandering in te brengen. Het hoeft heus geen compleet (fel)roze outfit te zijn. Een paar schoenen in een roze tint of met een roze accent of een toffe tas is al voldoende.

Lola Cruz fuchsia platform laars op rode fluwelen ondergrond

Roze schoenen en accessoires bij Van Arendonk

Hoe gaaf zijn bijvoorbeeld de sparkly pumps van Bibi Lou? Het fuchsia suède is volledig bezaaid met paarse glittersteentjes en het trendy queeniehakje maakt ze helemaal party proof. Ook tof zijn de knalroze suède platform boots met enorme blokhak van Lola Cruz. Deze 70’s look boots hadden zeker niet misstaan in de pink collectie van Valentino. Fuchsia roze teddy coat van Goosecraft erbij en kon zo meelopen op de runway!

Als je een paar roze schoenen toch net iets te heftig vindt, dan is een roze accessoire het perfecte alternatief. Dit kan een tas zijn, maar ook een lekkere muts of paar warme wanten. UGG, Stand Studio en Stefano Ghilardi durven het aan. Durf jij ook voor roze te gaan deze winter?

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1