Fix

menu

Patchwork – SCHOENEN, TASSEN & ACCESSOIRE TREND

11/11/2016 door Yasmin - Van Arendonk
Patchwork – SCHOENEN, TASSEN & ACCESSOIRE TREND


Aan patchwork moet je misschien aan de lagere of middelbare school denken, waarbij je tijdens het knutseluurtje vele lapjes stof aan elkaar naaiden tot een leuk dekentje. Dat is dan ook exact wat patchwork is! Maar patchwork is meer dan alleen picknickkleden en quilts… 


We zien patchwork dit seizoen dan ook in steeds meer schoenen en tassen verwerkt. Stukken stof, zoals leer, denim en suède die samen tot een heel bijzonder geheel komen. Door de speling van verschillende kleuren en/of materialen, is patchwork in ieder geval nooit saai. 


Vroeger was de reden van lapjes stof aan elkaar naaien, vooral uit praktisch en economisch oogpunt. Simpelweg vanwege weinig geld, verschillende materialen en stoffen toch kunnen hergebruiken en er een nieuw pareltje van te fabriceren. Wie kent de beelden niet van hippies in gekleurde, bij-elkaar-geraapte kledij! 


Maar zoals met iedere trend, komen en gaan ze. En het boho-uiterlijk van patchwork past op dit moment perfect bij de huidige sixties en seventies trend. Enkellaarsjes (mét blokhakken) en tassen zoals clutches, schoudertassen en handtassen verlenen zich door het ‘grotere’ oppervlak dan ook perfect voor de patchwork stijl. Soms met opzichtige kleuren en grof stikwerk aan elkaar genaaid, soms wat subtieler met bij elkaar passende tinten. Maar ook prints met prints, zoals slang met kroko, of suède gecombineerd met metallic leer stukken. We love it!


Op de catwalk zagen we dat Burberry, Rodarte en House of Holland zich door de lapjeskat hebben laten inspireren. Burberry is overigens al jaren niet vies van de patchwork trend. Iets dichterbij huis, zien we het merken als Kennel & Schmenger, HassiaStudio di LauroMaripé en Lilian gebruiken! Maar ook de luxury brands als Michael Kors en Alberto Fermani laten het in hun collecties naar voren komen. Wij vinden deze lapjestrend in ieder geval verfrissend en krijgen er tegelijkertijd een nostalgisch gevoel van! 

 

      


Bronnen: Pinterest, TheZoeReport.com, Fashionfiles.com, Asos.com, Tommyton, Lyst.com, Freethepeople.com, Fashionvibe.net, Seaofshoes.com, Joincomb.com, straightastyleblog.com, fashionbombdaily.com


Schoenentrends lente/zomer 2021

Schoenentrends lente/zomer 2021

29/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
Tips om je schoenen lang mooi te houden

Tips om je schoenen lang mooi te houden

15/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top