Wazig beeld met scherp een paar Filling Pieces sneakers en handen die sokken omhoog trekken

Luxe streetstyle binnen handbereik met Filling Pieces

Nieuw bij Van Arendonk is het luxe streetstyle label Filling Pieces. Dit Amsterdamse label staat bekend om haar stijlvolle en minimalistische sneakers van premium kwaliteit. We zijn enorm blij dat we dit mooie merk aan onze collectie mogen toevoegen en hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij! Lees snel verder als je meer wilt weten over dit toffe merk.

Van garagebox tot luxe grachtenpand in Amsterdam

Als je aan een designerlabel denkt, denk je al gauw aan grote steden als Parijs, Milaan, Londen en New York. Maar niets is minder waar. Filling Pieces komt namelijk ‘gewoon’ uit Nederland. Het merk is in 2009 opgericht door Guillaume Philibert uit vraag naar betaalbare sneakers met een luxe, design gevoel. Die kon hij op dat moment namelijk niet vinden. Óf de sneakers waren te duur (maar hij vond ze wel heel mooi), of hij vond ze niet mooi (maar hij kon ze wel betalen). Daarom besloot hij zijn eigen sneakers te maken.

Het begon met een paar sneakers voor hemzelf. Later verkocht hij zijn eigen ontwerpen ook aan vrienden en familie en nog iets later aan wildvreemden, vanuit de garagebox van zijn ouders. Dat bleek zo’n succes dat hij besloot er werk van te maken. Hij richtte Filling Pieces op, waarmee het gat tussen high street fashion (betaalbare mode) en high end fashion (dure designeritems) werd gedicht. De merknaam maakt dit nog eens extra duidelijk.

Met een eigen pand in Amsterdam en meerdere verkooppunten over de hele wereld, mag Philibert zichzelf gerust een succesvol ondernemer noemen. Dat Filling Pieces nu zo’n succes is, had hij vast nooit durven dromen.

Close-up Filling Pieces sneakers Earth met witte sok

Luxe design van Hollandse bodem

Een van de meest opvallende kenmerken van Filling Pieces is de aandacht die in elk item wordt gestoken. Elk paar schoenen wordt in Amsterdam ontworpen en door het eigen team met zorg gemaakt in Portugal, met hoogwaardige materialen en echt vakmanschap. Filling Pieces staat bekend om zijn minimalistische ontwerpen, die worden gemaakt van écht goede materialen. Philibert haalt zijn inspiratie uit zijn studies: architectuur en moderne kunst. Dit resulteert in schoenen en sneakers die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een statement maken op het gebied van stijl. En misschien nog wel het allerbelangrijkste (of in ieder geval iets wat Philibert nastreeft): er wordt niet ingeboet op design en kwaliteit om ze betaalbaar te houden.

Wat maakt de sneakers van Filling Pieces zo uniek?

Bij Filling Pieces vind je iets wat je vrijwel nergens anders kunt vinden, namelijk luxe design voor een betaalbare prijs. De sneakers van FP zouden qua design absoluut niet misstaan in de meest luxe warenhuizen of dure winkelstraten van de wereld. Gelukkig zijn ze een stuk betaalbaarder dan de meeste designeritems.

Filling Pieces heeft in de afgelopen jaren een hele herkenbare stijl weggezet. De modellen zijn veelal tijdloos en uitgevoerd in mooie leersoorten en neutrale kleuren. De witte zolen komen ook steeds weer terug. Toch heeft Filling Pieces ook elk seizoen weer een aantal opvallendere items in de collectie zitten en gaat het samenwerkingen aan met designers als Off-White en Ronnie Fieg van het label Kith. Zo kun je naast een mooi paar basic sneakers ook bij het merk terecht voor bijzondere en limited edition items.

Naast het oog voor design hecht Filling Pieces ook veel waarde aan comfort. De sneakers zijn ontworpen met aandacht voor ergonomie en pasvorm, waardoor ze ook nog eens heel erg lekker zitten.

Close-up grijze Low Top Ripple Nubuck sneakers Filling Pieces met logo op tong en veters

Filling Pieces’ responsibility

Niet duurzaam zijn past niet meer bij het leven van 2024. Dat begrijpt Filling Pieces maar al te goed en daarom probeert het ook haar steentje aan duurzaamheid bij te dragen. Zoals ze zelf zeggen: ‘’de enige manier om volledig duurzaam te zijn, is helemaal niets produceren. Wij omarmen echter de uitdaging om opnieuw te definiëren wat het betekent om een verantwoord merk in de modewereld te zijn. Onze toewijding aan duurzaamheid gaat niet alleen over het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk; het gaat om het maximaliseren van onze sociale impact. Wij geloven dat echte verantwoordelijkheid verder reikt dan milieubewust handelen en de levens raakt van personen die bijdragen aan ons merk en onze creaties dragen’’.

Dit betekent dat Filling Pieces zo veel mogelijk probeert te werken met duurzame materialen. Zo is 60% van het gebruikte leer een bijproduct van de vleesindustrie en wordt het zo duurzaam mogelijk verwerkt en bewerkt. Het merk heeft zelfs een speciale lijn opgezet, de 683 lijn, waarbij de totale extra kosten voor het produceren van een meer verantwoorde schoen slechts €6,83 zijn.

Wil je meer weten over Filling Pieces’ responsibility? Lees dan het complete verhaal op hun eigen website.

We’ve got the pieces you’re looking for

De sneakers van Filling Pieces combineren stijlvol design met hoogwaardige materialen en comfort, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor liefhebbers van moderne en unieke schoenen. Wij zijn dan ook enorm trots dat we deze aan onze collectie mogen toevoegen. Je shopt Filling Pieces sneakers, die tussen het high-end en streetwear segment in zitten, online in onze webshop of in één van onze winkels. We definitely got the pieces you’re looking for!

Filling Pieces Low Top Atan sneakers met beige sokken die worden opgetrokken
✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1