Fix

Klittenband - SCHOENEN TREND

3/03/2016 door Yasmin - Van Arendonk
Klittenband – SCHOENEN 


Kun je de tijd nog herinneren dat je zonder strikdiploma door het leven ging? Of zie je zelfs oma gemakkelijk haar schoenen aantrekken? Klittenband is de oplossing bij uitstek! Maar nu is klittenband niet alleen meer een reden voor het niet (meer) kunnen strikken. Klittenband maakt zijn intrede binnen de urban fashionwereld!


Klittenband is een you hate it or you love it kwestie. Zo vroeg Men and Style aan drie hippe namen binnen de Nederlandse fashion wat ze van het fenomeen vinden. Waar de één inderdaad moet denken aan z’n mama die klittenband vooral handig vond (Len Koster van Afura), vindt de ander het een super toffe ontwikkeling (Leroy Aznam van Ivy Lee PR). Keke Baas van FreshCotton vindt het helemaal niks, en is van mening dat enkel sandalen klittenband hebben en dat dit niet bij sneakers hoort. 


Wij zijn in ieder geval om! De klittenband is niet alleen een easy to use product maar wij vinden het juist wel urban, streetwise & edgy. Had de uitvinder Georges de Mestral dit ooit durven dromen? In 1941 kwam de Zwitser er achter dat de haren van zijn hond in zijn kleding bleven hangen. Het mechanisme van de haakzijde en luszijde was ontdekt! Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als sluiting en herkent iedereen het typische scheurende geluid wel bij het lostrekken. 


Isabel Marant en ASH gebruikten een aantal jaar geleden al klittenband (velcro in het Engels) als bewerking bij de plateausneaker. Maar in de huidige sportievere collecties van upperclass merken als Acne, Marni, Kenzo, Giuseppe Zanotti en Givenchy en meer betaalbare merken Nubikk, Nike en Adidas zie je ook klittenband terugkomen, dat o.a. goed past bij die andere blijvende trends; de all white sneaker zoals de tennis sneaker voor heren en de hoge sneaker. Zeker ook voor mannen die van stoere streetstyle houden, zijn sneakers en runners met klittenband een must. Denk aan de iconische Nike Air Force One, Lacoste of Adidas Stan Smith met klittenband bijvoorbeeld! Maar je ziet de bewerking ook bij open sandalen of de enkelbandjes van pumps, ladies. Zo zie je dat chique en klasse ook gecombineerd kan worden met het gemak van klittenbandjes. En kun je de Teva-trend nog herinneren? Ja, óók klittenband! We konden het dan ook niet laten om er één sandaal-achtig inspiratiebeeld op de Milan fashion week er bij te doen... Zie jij 'm? 


Voor de sandalen moeten we misschien nog maar even wachten, maar de klittenband sneakers, runners en trainers kunnen we nu al met gemak aan! Op de afgelopen fashion weeks in Milaan, New York en Parijs werd het al mooi geshowd door de crème de la crème en influencers in fashion. En je kunt er zó de bowlingbaan mee op...


 
 
 
Bronnen: Wikipedia, Menandstyle.nl, Pinterest, Footwearnews.com, Vogue.com, Adashoffash.com, Complex.com, Footwearnews.com, Jeansstories.com, Collagevintage.com, Nubikk.com, Rag-bone.com, Stylecaster.com


Witte laarzen voor winterse dagen

Witte laarzen voor winterse dagen

27/10/2020 door Esmée - Van Arendonk
Veterboots - musthaves voor het najaar

Veterboots - musthaves voor het najaar

20/10/2020 door Esmée - Van Arendonk
De fijnste loungewear voor het najaar

De fijnste loungewear voor het najaar

12/10/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top