Fringes / Franjes - FASHION TREND

8/05/2015 door Yasmin - Van Arendonk
Franjes / Fringes - FASHION TREND


The 70’s are back this summer! Zwierige bloemetjes jurken, wijde pijpen, a whole lotta denim en vrolijke franjes. Franjes die bij uitstek goed passen bij een bohemien en hippie Ibiza look, worden nu ook prachtig en chique verwerkt in tassen, rokken, jasjes, shorts, oorbellen, kettingen en shirts. Een franje hier en daar fleurt de boel nou eenmaal op. 


Op de catwalk zagen we de fringe trend voor lente/zomer trends al bij Vera Wang, Proenza Schouler, Just Cavalli, Calvin Klein, Rodarte en Valentino. Leer, suède, canvas, touw; fringes zijn dit seizoen van ieder materiaal gemaakt. Wij zijn zelf vooral gecharmeerd van de flosjes aan leren rokken deze zomer. Instant chic en speels tegelijkertijd! 

Het doet ons denken aan de Charleston, de dans die vernoemd is naar de volledig met franjes bedekte jurk waarna later o.a. modehuis Yves Saint Laurent gebruik maakte van de franje toevoeging. Vijftig jaar later kwam de franje weer terug; tijdens de hippie tijd ging iedereen aan het de fringes in suède jasjes, poncho’s en gilets. Nowadays zijn de zwierige draadjes niet weg te denken op de festivals. We krijgen er dan ook weer helemaal het Love, Peace and Happiness gevoel bij!  

Zwieren en zwaaien maar met je all over fringe outfit!


  

  

    

 

  

 

 


 

 

 
Bronnen: Fabsugar.com, Fashionfascinations.com, ByKoket.com, Bloglovin, Fashionista.com, Fashionjunks.nl, Net-A-Porter, TheOutnet.com, TheyAllHateUs.com, WhoWhatWear.com, Pinterest, Jaiperdumaveste.com, 303magazine.com


Ook bloggen voor Van Arendonk? Leuk! Stuur een mailtje naar ons.


UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Time to get comfy met de allerzachtste pantoffels

Time to get comfy met de allerzachtste pantoffels

11/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Stoere herenboots voor de herfst en winter

Stoere herenboots voor de herfst en winter

3/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top