Fix

Floris van Bommel - BRAND WE LOVE

29/01/2015 door Van Arendonk & Kiki Vogels
Floris van Bommel - BRAND WE LOVE

Door Van Arendonk & Kiki Vogels - A way of dreaming 


Kiki Vogels is een 21-jarige levensgenieter met een uitermate grote interesse in mode. Dit jaar start ze haar opleiding Mode Styling. Ondanks dat ze als bezige bij maar weinig uren in de dag kan vinden, schrijft ze af en toe voor Van Arendonk naast haar blog www.awayofdreaming.com.Floris van Bommel klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren, toch mannen? Het is een bekend Nederlands merk dat prachtige items op de markt brengt. Dat Floris mooie schoenen maakt, dat weten we! En wist je dat nog niet; ga dan maar eens snel Floris van Bommel schoenen checken. Wij weten zeker dat menig mannenhart hier sneller van gaat kloppen, en daar hoef je geen fashionisto voor te zijn.


Voor degene die hem niet kennen of toch meer willen weten over Floris van Bommel? Hier 10 dingen die je misschien nog niet over hem wist! Wij houden van Floris van Bommel, simple as that.
 


1. Van Bommel bestaat al 280 jaar

In 2014 bestond het familiebedrijf Van Bommel 280 jaar! Uiteraard zijn late felicitaties op zijn plek. Om dit te vieren heeft Floris met zijn team een remake van een schoen gemaakt uit 1934. Bijzonder! Wist je dat er tevens maar 280 stuks van deze limited edition collectie zijn? 2. Hoe is het bekende Floris van Bommel logo tot stand gekomen?

Volop bezig met het drukke studentenleven vroeg zijn vader op een dag aan Floris om rond de tafel te gaan zitten en zijn handtekening zo mooi mogelijk op papier te zetten. Totaal tegen zijn zin in en goed chagrijnig onder het mom van ‘hoezo moet ik nu weer m’n handtekening zetten?’. De mooiste handtekening hebben ze er tussenuit gepikt en wordt nu al jaren als hét signature gebruikt. 


3. Nederland, België, en nu ook Duitsland!

De schoenen van Floris van Bommel bereiken ook de landsgrenzen. Nu Nederland en België te hebben veroverd, zijn ze klaar voor Duitsland! Nadat een eerste flagship store in Berlijn een groot succes werd (o.a. met een in 2010 gewonnen Musik Express style award voor coolste schoenenmerk), zijn ze al sinds 2008 druk bezig om het merk Floris van Bommel op de markt te brengen bij onze oosterburen. Voor degene die toevallig een city trip aan het boeken zijn, stop dan zeker even in de eerste Duitse shop aan de Ehrenstrasse Nr. 39 in Keulen. Toch leuk, Nederlands trots midden in het historisch centrum van Keulen!


4. Floris van Bommel & muziek

Floris is een muziekliefhebber en dan vooral dat alles wat met gitaar te maken heeft (van rock tot metal). Uit deze liefde komen mooie samenwerkingen (zie weetje nummer 10) naar voren, waaronder die met Jay Brannan. Jay Brannan is een singer songwriter uit New York. Nadat Floris hem in verschillende steden heeft gezien was het tijd voor een samenwerking! Floris van Bommel was geïnspireerd geraakt door de manier hoe Jay Brannan de wereld rond reist; enkel met zijn gitaar en een boek vol liedjes. Voor Floris was het duidelijk om Jay te vragen voor zijn Floris van Bommel winter campagne 2014. Prachtige rauwe foto’s waren er uit voort gekomen. Maar Floris was bijvoorbeeld ook sponsor van FortaRock XL festival en heeft iets moois ontworpen met een ándere muziekheld (zie weetje 8)5. Niet alleen voor mannen…

Floris van Bommel staat bekend om de typische herenschoen met een twist. Een puzzelstukjes-zool, gras aan het zijkant van de schoen etc. Maar wist je dat Floris ook hele mooie vrouwenschoenen maakt? Deze zilveren metallic Floris van Bommel veterschoen voor dames omvat alle trends van aankomende lente/zomer in één schoen!


6. Je naam op ieder product: last of zegen?

Het feit dat je naam op elk product staat, is dat nou een last of juist een zegen? Dit is wat Floris er van denkt; "Nee hoor, het voelt absoluut niet als een last. Hoe meer spullen er zijn met mijn naam erop, hoe meer lol er te beleven is met allerlei projecten, reizen en mensen die ik ontmoet.”


7. Zijn slogans

Floris gebruikt graag slogans met een tikkeltje dubbelzinnigheid, maar ooit geweten dat zijn vader het daar niet altijd mee eens is? Of niet snapt... Het levert een hilarisch filmpje op! 
8. Ozark Henry & slippers

Wist je dat Floris van Bommel heeft samen gewerkt met Pieter Goddaer, het meesterbrein achter Ozark Henry? In 2008 ging een droom in vervulling en kwam er een collectie van de 'ideale' slippers uit. Waarom een slipper? Pieter Goddaer en een witte slippers zijn al jaren onafscheidelijk op het podium. Het was dan ook Pieter’s grote droom om de perfecte slipper te ontwerpen. Floris liet zich dat als fervent fan natuurlijk geen twee keer zeggen…


9. Relax time

Waar wordt Floris van Bommel relaxed van? Een heerlijke grote sofa! En vast ook wat nummers van Racoon op de achtergrond, want dat is z’n favoriete Nederlandse band.


10. 'Heul veul' samenwerkingen

Floris van Bommel is een mensen-mens, een creatieveling en jaagt dromen na. Niet gek dus, dat hij al met verschillende mensen en merken heeft samengewerkt. Een greep uit de creatieve uitspattingen in samenwerkingen; Timberland, Rutger Hauer, de Nederlandse brandweer, Esquire ‘Van Bommel footwear club’, Geert Hoste, FD Young Entrepeneur, BNN Today ‘radiotweets’, Benneton Formula 1 sponsorship etcetera. Hij staat overal voor open. Dus wie weet, als jij met een sterk origineel idee aan komt, ziet Floris er misschien wel iets in...Bronnen: Florisvanbommel.com, YouTube


Meer lezen van Kiki Vogels? Kijk dan op www.awayofdreaming.com Diadora: het label voor de allermooiste retro sneakers

Diadora: het label voor de allermooiste retro sneakers

15/09/2020 door Esmée - Van Arendonk
Najaarstrend: vintage shabby chic en Engelse invloeden

Najaarstrend: vintage shabby chic en Engelse invloeden

8/09/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top