Van Arendonk Nederland1
cart Winkelmand
menu

Floris van Bommel - BRAND WE LOVE

4/01/2021 door Van Arendonk
Floris van Bommel - BRAND WE LOVE
Floris van Bommel klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Het is een populair Nederlands merk dat prachtige items op de markt brengt, zowel voor heren als voor dames. Dat Floris mooie schoenen maakt, weten we! En wist je dat nog niet; ga dan maar eens snel de schoenen en riemen van Floris van Bommel bewonderen. Wij weten zeker dat menig mannen- en vrouwenhart hier sneller van gaat kloppen.

Voor degene die hem niet kennen of toch meer willen weten over Floris van Bommel; hier 10 dingen die je misschien nog niet over hem wist! Wij houden van Floris van Bommel, simple as that.
 

1. Van Bommel bestaat al ruim 280 jaar

In 2014 bestond het familiebedrijf Van Bommel 280 jaar! Op dit moment staat alweer de negende (!) generatie aan het roer. Deze negende generatie bestaat uit drie broers: Reynier, Pepijn en Floris. Alle drie vervullen ze een onmisbare rol in het bedrijf.

2. Hoe is het bekende Floris van Bommel logo tot stand gekomen?

Volop bezig met het drukke studentenleven vroeg zijn vader op een dag aan Floris om rond de tafel te gaan zitten en zijn handtekening zo mooi mogelijk op papier te zetten. Totaal tegen zijn zin in en goed chagrijnig onder het mom van ‘hoezo moet ik nu weer m’n handtekening zetten?’. De mooiste handtekening hebben ze er tussenuit gepikt en wordt nu al jaren als het logo van Floris van Bommel gebruikt.

Bijzondere zool Floris van Bommel herenschoen F logo Floris van Bommel herensneakers

3. Nederland, België en nu ook Duitsland

De schoenen van Floris van Bommel bereiken ook de landsgrenzen. Na Nederland en België te hebben veroverd, zijn ze klaar voor Duitsland! Nadat een eerste flagship store in Berlijn een groot succes werd (o.a. met een in 2010 gewonnen Musik Express style award voor coolste schoenenmerk), zijn ze al sinds 2008 druk bezig om het merk op de markt te brengen bij onze oosterburen. Voor degene die toevallig een city trip aan het boeken zijn, stop dan zeker even in de eerste Duitse shop aan de Ehrenstrasse Nr. 39 in Keulen. Toch leuk, Nederlands trots midden in het historisch centrum van Keulen!

4. Floris van Bommel & muziek

Floris is een muziekliefhebber en dan vooral van alles wat met gitaar te maken heeft (van rock tot metal). Uit deze liefde komen mooie samenwerkingen (zie weetje nummer 10) naar voren, waaronder die met Jay Brannan, een singer songwriter uit New York. Nadat Floris hem in verschillende steden heeft gezien was het tijd voor een samenwerking. Floris van Bommel was geïnspireerd door de manier hoe Jay Brannan de wereld rond reist; enkel met zijn gitaar en een boek vol liedjes. Voor Floris was het duidelijk om Jay te vragen voor één van zijn wintercampagnes. Prachtige rauwe foto’s kwamen eruit voort. Maar Floris was bijvoorbeeld ook sponsor van FortaRock XL festival en heeft iets moois ontworpen met een andere muziekheld (zie weetje 8).

5. Niet alleen voor mannen

Floris van Bommel staat bekend om de typische herenschoenen met een twist. Een puzzelstukjes-zool, gras aan de zijkant van de schoen etc. Maar wist je dat Floris ook hele mooie damesschoenen maakt? Van dezelfde kwaliteit én met dezelfde flair als de herenschoenen. Er worden zelfs samenwerkingen met bekende vrouwen aangegaan, zoals met Katja Schuurman.

Onze selectie Floris van Bommel herenschoenen en Floris van Bommel damesschoenen shop je online in onze webshop of in één van onze winkels. Van Arendonk Groningen heeft zelfs een Authorized Van Bommel shop.

6. Je naam op ieder product: last of zegen?

Het feit dat je naam op elk product staat, is dat nu een last of juist een zegen? Dit is wat Floris er van denkt; "Nee hoor, het voelt absoluut niet als een last. Hoe meer spullen er zijn met mijn naam erop, hoe meer lol er te beleven valt met allerlei projecten, reizen en mensen die ik ontmoet.”

7. Zijn slogans

Floris gebruikt graag slogans met een tikkeltje dubbelzinnigheid, maar ooit geweten dat zijn vader het daar niet altijd mee eens is? Of niet snapt... Het levert een hilarisch filmpje op!


8. Ozark Henry & slippers

Wist je dat Floris van Bommel heeft samengewerkt met Pieter Goddaer, het meesterbrein achter Ozark Henry? In 2008 ging een droom in vervulling en kwam er een collectie van de 'ideale' slippers uit. Waarom een slipper? Pieter Goddaer en een witte slippers zijn al jaren onafscheidelijk op het podium. Het was dan ook Pieters grote droom om de perfecte slipper te ontwerpen. Floris liet zich dat als fervent fan natuurlijk geen twee keer zeggen.

9. Relax time

Waar wordt Floris van Bommel relaxed van? Een heerlijke grote sofa! En vast ook wat nummers van Racoon op de achtergrond, want dat is z’n favoriete Nederlandse band.

10. 'Heul veul' samenwerkingen

Floris van Bommel is een mensen-mens, een creatieveling die dromen najaagt. Niet gek dus dat hij al met verschillende mensen en merken heeft samengewerkt. Een greep uit de creatieve uitspattingen in samenwerkingen: Timberland, Rutger Hauer, de Nederlandse brandweer, Esquire ‘Van Bommel footwear club’, Geert Hoste, FD Young Entrepeneur, BNN Today ‘radiotweets’, Benneton Formula 1 sponsorship, Autodrop, Katja Schuurman et cetera. Hij staat overal voor open. Dus wie weet, als jij met een sterk origineel idee aan komt, ziet Floris er misschien wel iets in.

Floris van Bommel herensneakers uit Autodrop collectie op roze schoenendoos Groene suède dameslaarzen uit Floris van Bommel x Katja Schuurman collectie op straat
Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar esmee@vanarendonk.nl
              
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Andere blogs: Schoenentrends lente/zomer 2021, Tips om je schoenen lang mooi te houden, UGG is terug van (nooit) weggeweest
Top