menu Menu
search

Faux / Fake Fur – FASHION MUSTHAVE

25/01/2016 door Aïda Jaber & Yasmin - Van Arendonk
Faux / Fake Fur – FASHION MUSTHAVE
Faux Fur – FASHION MUSTHAVE
Door blogger Aïda Jaber

Aïda Jaber is freelance journalist en tekstschrijver. Ze schrijft over van alles en nog wat. Met haar grote zwak voor mode, schrijft ze ook daar dus graag over.

Faux fur, even mooi als echt en oh zo zacht. ‘No need to wear real fur, it is only beautiful on the body of an animal.’ Ik zag het voorbij komen op social media. En het is zo waar. Daarom heb ik een zwak voor mode-ontwerpster Stella McCartney, die net als actrice Pamela Anderson, een groot voorvechter is van een furfree-samenleving. En laten we wel wezen als niemand meer echt bont koopt, hoeven er geen dieren meer voor te creperen.

Vegetariër Stella McCartney laat al jaren horen dat ze tegen dierenmishandeling is. Hoe kan het ook anders; haar moeder Linda was een groot voorvechter van dierenrechten en maakte het vleesloze dieet populair met haar kookboeken. De ontwerpster heeft zich lang ver van het gebruik van modern nepbont gehouden -omdat het zoveel op echt bont lijkt- maar afgelopen shows verbaasde ze de modewereld door modellen het Parijse plankier op te sturen in grote harige witte en zwarte ‘bont’-jassen. “Ik heb ermee gestruggeld. Maar ik heb de laatste tijd met jongere vrouwen hierover gesproken en ze willen niet eens echt bont. Dus ik heb het gevoel dat er dingen aan het veranderen zijn, dat we vooruit zijn gegaan...” Overigens krijgen al Stella’s jassen een duidelijk Fur Free Fur-label. Om misverstanden te voorkomen.

Dus heb je net als ik een zwak voor bont, ga dan alsjeblieft voor faux. Net zo mooi. Net zo zacht. En er is een heel ruim aanbod. Sommige kledingstukken hebben zo’n hoog aaibaarheidsgehalte dat het lijkt alsof ze de hele dag vragen om aangeraakt te worden. “Het is de 21ste eeuw. We kunnen ervoor kiezen om wreed of aardig te zijn. Met zo veel moderne opties voorhanden is er geen excuus om de vacht van dieren te dragen, als je toch de laatste modetrends wilt volgen”, aldus een Peta-woordvoerder. 

Faux fur is overigens een trend die al zeker drie winters voortduurt en we zien nog steeds veel ‘bont’ in de verschillende collecties. Jasjes, vestjes, gilets. Ze zijn er in alle denkbare kleuren. Eigenlijk kunnen we wel constateren dat het een blijvertje is. Overigens niet alleen voor kleding. Ook harige schoenen en tassen zijn dit seizoen hip. 

En met de misschien nog wel wat koude dagen in het verschiet is er niks heerlijkers dan je te hullen in faux fur. Nog lekker warm ook....

Conversationsabouther.net_Copenhagen_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Details_Multicolor_Scandinavian Style_Fashion_Musthave Pinterest_Faux Fur_Fake_Nepbont_Bontjas_Green_Groen_Fashion Week_Street Style_Fall Winter 2016_Musthave Peopleandstyles.com_Faux fur_Fake_Nepbont_Bontjas_Muli Colored_Coat_Oversized_Paris Fashion Week_Musthave The-Pool.com_Stella McCartney_Fake Fur_Nepbont_Faux Fur_Black_Zwart_Coat_Musthave_Fashion Timeout.com_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Shrimps Shawl_Multi color_Stripes_London_Musthave_Fashion Fake Fur_Faux_Nepbont_Bontjas_Maison Scotch_Oversized Coat_Musthave_Fashion TheZoereport.com_Fake Fur_Faux fur_Nepbont_Bordeaux_Coat_Denim_ Cullottes_Fringes_Short Blonde Hair_Musthave_Fashion Pinterest_Faux Fur_Fake_Nepbont_Bontjas_Pink_Roze_Oversized Coat_Musthave_Fashion Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Nep Bont_Aimee Song_Blogger_Street style_Musthave_Bontjas_Zalm_Salmon TheFashionguitar.com_Faux Fur_Fake Fur_Nepbont_Baby Blue_Jacket_Leather_Denim_Blonde_Musthave_Fashion.
Brit.co_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Orange Bag_Light Blue Shawl_Fuzzy_Hairy_Details_Asian_Fashion_Musthave Stylecarrot.com_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Multi color_Julia Sarr-Jamois_Afro Hair_Fashion_Musthave_Jacket Glamour_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Blue_Blauw_Stripes_Strepen_Coat_Jas_Adidas Tshirt_Street style_Musthave_Fashion
Pinterest_Faux Fur_Fake_Nepbont_Black_Zwart_Jacket_Coat_Blonde Top knot_Streetstyle_Fashion_Musthave Stylenina.com_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Fuzzy_Hairy_Brown_White_Black_Leather Pants_Leren Broek_Fashion_Musthave Personalissue.com_Adidas Superstar_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Teddy_Fuzzy_Hairy_White Pants_Sneakers_Musthave_Fashion
Shiningtrends.com_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_Jacket_Denim_Street Style_Musthave_Fashion Observer.com_Stella McCartney_Fake Fur_Faux Fur_Nepbont_White_Wit_Coat_Paris_Fashion Week_Musthave_Fashion Wmagazine.com_Menswear_Fake Fur_Faux Fur_Coat_Fuzzy_Hairy_Men_Musthave_Fashion  Bronnen: Pinterest, Glamour, Observer.com, Brit.co, Conversationsabouther.net, Peopleandstyles.com, Personalissue.com, Shiningtrends.com, TheZoeReport.com, The-Pool.com, TheFashionGuitar.com, Timeout.com, WMagazine.com

Meer lezen van Aïda Jaber? Neem dan een kijkje op haar Facebook pagina Aïda Jaber - Journalist!

Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected].  
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!


Andere blogs: Trends schoenen lente/zomer 2016Zakelijke look damesBusiness wear heren

Wat vind jij? Laat je reactie achter of deel dit bericht.

Top
x
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze uitverkoop, de laatste trends en alle winacties? Schrijf je dan nu in en ontvang onze nieuwsbrief in jouw mailbox!