menu Menu
search

Faux / Fake Fur – FASHION MUSTHAVE

25/01/2016 door Aïda Jaber & Yasmin - Van Arendonk
Faux Fur – FASHION MUSTHAVE

Door blogger Aïda Jaber


Aïda Jaber is freelance journalist en tekstschrijver. Ze schrijft over van alles en nog wat. Met haar grote zwak voor mode, schrijft ze ook daar dus graag over.


Faux fur, even mooi als echt en oh zo zacht. ‘No need to wear real fur, it is only beautiful on the body of an animal.’ Ik zag het voorbij komen op social media. En het is zo waar. Daarom heb ik een zwak voor mode-ontwerpster Stella McCartney, die net als actrice Pamela Anderson, een groot voorvechter is van een furfree-samenleving. En laten we wel wezen als niemand meer echt bont koopt, hoeven er geen dieren meer voor te creperen.


Vegetariër Stella McCartney laat al jaren horen dat ze tegen dierenmishandeling is. Hoe kan het ook anders; haar moeder Linda was een groot voorvechter van dierenrechten en maakte het vleesloze dieet populair met haar kookboeken. De ontwerpster heeft zich lang ver van het gebruik van modern nepbont gehouden -omdat het zoveel op echt bont lijkt- maar afgelopen shows verbaasde ze de modewereld door modellen het Parijse plankier op te sturen in grote harige witte en zwarte ‘bont’-jassen. “Ik heb ermee gestruggeld. Maar ik heb de laatste tijd met jongere vrouwen hierover gesproken en ze willen niet eens echt bont. Dus ik heb het gevoel dat er dingen aan het veranderen zijn, dat we vooruit zijn gegaan...” Overigens krijgen al Stella’s jassen een duidelijk Fur Free Fur-label. Om misverstanden te voorkomen.


Dus heb je net als ik een zwak voor bont, ga dan alsjeblieft voor faux. Net zo mooi. Net zo zacht. En er is een heel ruim aanbod. Sommige kledingstukken hebben zo’n hoog aaibaarheidsgehalte dat het lijkt alsof ze de hele dag vragen om aangeraakt te worden. “Het is de 21ste eeuw. We kunnen ervoor kiezen om wreed of aardig te zijn. Met zo veel moderne opties voorhanden is er geen excuus om de vacht van dieren te dragen, als je toch de laatste modetrends wilt volgen”, aldus een Peta-woordvoerder. 


Faux fur is overigens een trend die al zeker drie winters voortduurt en we zien nog steeds veel ‘bont’ in de verschillende collecties. Jasjes, vestjes, gilets. Ze zijn er in alle denkbare kleuren. Eigenlijk kunnen we wel constateren dat het een blijvertje is. Overigens niet alleen voor kleding. Ook harige schoenen en tassen zijn dit seizoen hip. 


En met de misschien nog wel wat koude dagen in het verschiet is er niks heerlijkers dan je te hullen in faux fur. Nog lekker warm ook....


 
 
 

 

 

 
 
Bronnen: Pinterest, Glamour, Observer.com, Brit.co, Conversationsabouther.net, Peopleandstyles.com, Personalissue.com, Shiningtrends.com, TheZoeReport.com, The-Pool.com, TheFashionGuitar.com, Timeout.com, WMagazine.com


Meer lezen van Aïda Jaber? Neem dan een kijkje op haar Facebook pagina Aïda Jaber - Journalist!


Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected].  
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!
Blog Shopping

Black Friday schoenen

Black Friday schoenen

15/10/2018 door Esmée - Van Arendonk
Cowboylaarzen & western boots - najaarstrend 2018

Cowboylaarzen & western boots - najaarstrend 2018

18/09/2018 door Esmée - Van Arendonk
Loafers: de perfecte herfstschoenen

Loafers: de perfecte herfstschoenen

17/09/2018 door Esmée - Van Arendonk
Top