Fix

menu

Faux fur – bont - vacht – SCHOENEN TREND

8/01/2018 door Yasmin - Van Arendonk
Faux fur - bont - vacht – SCHOENEN TREND
Faux fur, nep bont, fake fur; allerlei benamingen voor de look van bont zonder dat het echt is. Want echt bont, dat blijft een discussiepunt. Faux fur is gemaakt van synthetische materialen en net zo mooi en zacht als echt bont. Als wij het over vacht of een bontje hebben, dan bedoelen we dan ook de nep-variant ervan. Imitatiebont of namaakbont dus.

In de koudere maanden hebben onze voeten behoefte aan warmte. Nep bont is er niet alleen als zachte voering van schoenen, maar ook als fluffy accent bij de schachten of als detail op de schoen. Enkelboots met een fur randje, veterschoenen met bont pompons en loafers met een vacht accent. Zo aaibaar zijn schoenen nog nooit geweest! We zien de zachte haartjes overal terugkomen dit seizoen. Zowel in als op de schoen! Op de catwalk zagen we deze fur shoes bij Marni, Prada en Blumarine. We love it!

Gevoerde schoenen

Met vacht gevoerde schoenen zijn heerlijk warm. Een schoen met een vacht of bont voering heeft een verwarmende en klimaatregulerende functie en het voelt ook nog eens super comfortabel. Het lijkt alsof je dag en nacht je pantoffels aan hebt!

Over pantoffels gesproken… Ook sloffen hebben deze herfst en winter schapenvacht accenten. Hier wil je toch in wonen!? Als je de deur uitgaat, zijn pantoffels (helaas) niet zo praktisch. Daarom zijn er genoeg stijlvolle boots voor heren en dames te vinden die heerlijk gevoerd zijn, zoals bijvoorbeeld de laarzen van Shabbies Amsterdam. Ook hebben veel schoenen een zacht (uitneembaar) zooltje. Heel comfy!

Cognackleurige gevoerde Shabbies Amsterdam laarzen met bont UGG pantoffels gevoerd met schapenvacht Panama Jack Phoebe Igloo zwarte dames veterlaarzen met bont

Vacht en bontjes als accent

Om boots en schoenen net wat speelser te maken, hebben verschillende schoenmerken deze herfst en winter gekozen voor een harig accent van imitatiebont of faux fur. Dit kan zowel een vachtje op de wreef zijn, een bontje bij de veters of een randje om de schacht. Niet zozeer met een bepaalde functie, maar hey, het oog wil ook wat! Te gek vinden we het vachtdetail bij Kennel & Schmenger, de loafers van Si met bontrand en het zachte omslagje van de boots van AGL. Stiekem zagen we het ook al in de lente en zomer bij sandalen met fluffy pompons dat vacht-accentjes op allerlei manieren ingezet kunnen worden. Dit zien we deze herfst en winter terugkomen bij coole sokken met mini-pomponnetjes.  

Si zwarte platform sneakers met faux fur accenten Kennel und Schmenger grijze dames sneakers van suède met vacht details Cypres dames slippers met nep bont en stenen Hogan gevoerde dames sneakers met fake fur

Verschillende soorten schoenen met bont

We krijgen een cosy openhaardgevoel van de instappers met fake fur details, sneakers met fluffy pompons en met bont gevoerde enkellaarzen. Opvallend zijn de slippers en sliders die doorgezet zijn deze herfst, sommige zelfs volledig van nep bont. Panama Jack en UGG (met leuke kinderschoenen ook!) kennen als geen ander het geheim van een vachtvoering. Dat nu zelfs sneakers en loafers bont hebben ontdekt als bewerking, is verrassend! Wij vinden het vooral leuk, want het thema past niet alleen uitermate goed bij de winter, fake fur heeft ook iets luxueus, feestelijks en sjieks. Vind je niet?

Accessoires met bont

Wil je de kou helemaal geen kans meer geven deze winter? Hul je dan in accessoires met nep bont (naast je gevoerde schoenen natuurlijk). Met een muts met bont, gevoerde handschoenen en een lekkere faux fur sjaal trotseer jij met gemak de kou! Als extra detail kun je zelfs nog een tas met een bont accent toevoegen.

Zwarte UGG muts met nep bont en pompon Gekleurde bont sjaal BecksondergaardZwarte UGG handschoenen met bont
Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected].                           


Andere blogs: Panama Jack - Brand we love, 10 bizarre feitjes over schoenen die je nog niet wist, Hoe verhelp je piepende schoenen
Schoenentrends lente/zomer 2021

Schoenentrends lente/zomer 2021

29/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
Tips om je schoenen lang mooi te houden

Tips om je schoenen lang mooi te houden

15/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top