Van Arendonk Nederland1
cart Winkelmand
menu

Duurzame en milieubewuste schoenen: Timberland ReBOTL

15/01/2020 door Esmée - Van Arendonk
Duurzame en milieubewuste schoenen: Timberland ReBOTL
Duurzaamheid en milieubewust consumeren wordt steeds meer een dingetje. In de voedselindustrie is deze verschuiving allang gaande, maar we zien ‘em vandaag de dag ook steeds vaker in fashion. Er komen steeds meer inleverpunten voor gebruikte kledingstukken, zodat de materialen hergebruikt kunnen worden, en er worden nieuwe duurzame materialen ontwikkeld. Timberland is ook zo’n merk en experimenteert met het verwerken van oude plastic flessen in schoenen. Ze doen dit onder de naam Timberland ReBOTL.

Timberland ReBOTL: duurzame en eco schoenen

De ReBOTL collectie van Timberland is niet nieuw. Sterker nog, Timberland werkt er al sinds 2009 aan. Het is echter pas nu dat deze beweging een beetje begint te leven en mensen zich bezig gaan houden met duurzaam en milieubewust consumeren.

De ReBOTL collectie van Timberland bestaat uit gerecyclede eco sneakers waarin oude plastic flessen zijn verwerkt. Eén paar Timberland ReBOTL schoenen bevat wel 6 tot 10 plastic flesjes! Deze worden over het algemeen verwerkt in de zolen, maar soms ook in de binnenvoering. Daarnaast zijn de schoenen voor een groot gedeelte gemaakt van lichtgewicht en gerecyclede knit, een soort geweven stof. In totaal heeft het merk hier al 310 miljoen plastic flessen voor gebruikt. Wauw!

Timberland sneakers met gerecycled plastic

Timberland heeft verschillende schoenencollecties met daarin verwerkt plastic. Zo is er de ReBOTL lijn, waarbij de schoenen voor wel 50% bestaan uit gerecycled plastic. Naast deze lijn zijn er ook herenschoenen en sneakers waarin de ReBOTL technologie is verwerkt, maar in iets mindere mate. Eén van deze modellen is de Timberland Bradstreet Chukka, een veterboot van nubuck leer en met een voering van ReBOTL materiaal. Ook in het CityRoam model zit gerecycled plastic verwerkt in de binnenvoering. Alle modellen zijn lekker casual en super comfortabel. Draag ze stoer onder een jeans of wat netter onder een chino, wat jij wil! Door de toevoeging van de SensorFlex-technologie zijn de schoenen ook nog eens extra flexibel, wat ze perfect maakt voor een lange wandeling of een citytrip.


Naast dat Timberland flink investeert in het verwerken van gerecycled plastic in hun schoenen, probeert het op nog andere manieren een steentje bij te dragen aan het milieu. Zo heeft het label als doel gesteld om de komende vijf jaar minimaal 50 miljoen bomen te planten. Daarnaast wil het overstappen op 100% duurzaam geproduceerd katoen en geen PVC meer verwerken in schoenen. Timberland draagt dus op meerdere manieren bij aan een duurzame leefomgeving en maakt hierin als één van de weinige schoenmerken echt grote stappen.

Wil jij ook iets goeds doen voor het milieu, dan kan dat op een hele simpele manier met een paar Timberland ReBOTL sneakers. Meer weten over merken die duurzame schoenen produceren? Lees dan onze blog over duurzame schoenen en vegan schoenen.

Wil jij ook schrijven over fashion en schoenen? Leuk! Stuur een mailtje naar esmee@vanarendonk.nl en wie weet staat jouw blog straks op onze website!

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: 8 tips tegen zweetvoeten, De mooiste witte sneakers voor dames en heren, Panama Jack - Brand we love

Top