Deze 10 sandalen ga je deze zomer overal zien!

Na maandenlang onze voeten te hebben verstopt in dikke wollen sokken en leren boots, is het bijna warm genoeg om ze weer wat lucht en vitamine D te geven. Perfecte timing, want de tofste exemplaren komen nu bij ons binnen. Influencers, die vaak een paar weken voorlopen, worden al veel gespot met sandalen. Weer of geen weer. Een beetje afkijken mag best, dus doe je er voordeel mee. Je kunt ze alvast maar in huis hebben voordat de zon straks écht gaat schijnen!

Maar met welk model gooi je nu hoge ogen dit seizoen? Dat vertellen we je in deze blog. Van klassieke zwarte sandaaltjes tot stoere exemplaren met een plateauzool: wij voorspellen dat deze 10 sandalentrends de zomermaanden van 2022 zullen domineren. Lees vooral verder om de trends te ontdekken én shoppen!

alt

Sporty sandalen

De meest comfortabele sandalen uit dit rijtje zijn de sportieve sandalen. Deze sandalen hebben een stevige en goedgevormde zool, eigenlijk zoals je die ziet onder veel sneakers. Alleen is het bovenwerk niet dicht, maar open. Perfect voor de dames die graag sneakers dragen, maar in de zomer graag wat luchtigers willen. Stijl ze zoals je dat met je gewone sneakers zou doen.

Hoe gaaf zijn deze sporty sandalen van het Spaanse merk Hispanitas? De grove zool in combinatie met de brede banden, maar toch het vrouwelijke detail van de ketting op de wreef maakt deze sandalen super tof. Draag ze onder een lichte jeans met daarop een tof T-shirt of wat speelser onder een vrolijke jurk.

Plateau sandalen

Sandalen met een dikke zool zijn al een tijdje populair, maar daar komt nu ook de plateauzool bij. Sandalen met een (dikke) gestapelde zool zijn er in verschillende modellen: als instapper, als sandaal met bandje over de hiel, met brede banden of juist met dunne bandjes, zonder of met (blok)hak. Ze zijn heus niet altijd grof en stoer. Dat ligt maar net aan de gebruikte materialen en het design van het bovenwerk en de bandjes.

Cognackleurige/bruine sandalen

Een kleur die keer op keer opduikt is cognac. Misschien geen hele spectaculaire verschijning, maar je ontkomt er niet aan. Bruine of cognackleurige sandalen zijn overal deze zomer. Zo’n kleur staat prachtig aan bijna elke voet en doet het ook nog eens goed bij verschillende andere kleuren. Denk aan een mooie fuchsia roze jurk bijvoorbeeld met daaronder een cognackleurige instapper. Twijfel je nog een beetje voor welke kleur sandalen je dit seizoen moet gaan? Ga voor cognac. Dat is absoluut een goede investering!

Cognackleurige sandalen hebben we in eindeloos veel verschillende modellen, zoals deze klompjes van Cypres en slides van See by Chloé. Toevallig hebben deze twee modellen allebei een kettingdetail op de wreef, maar we hebben ook cognackleurige sandaaltjes zonder en met bijvoorbeeld een bandje rond de hiel of een voorgevormd voetbed. Kijk maar eens bij Di Lauro of OA Non-Fashion.



test
hispanitas

Muiltjes

Na jaren van – laten we het aanmodderen noemen – staat het muiltje nu echt op de kaart. Een muiltje is een instapsandaal met een hak(je). Onze collectie zit er dit jaar vol mee. De meeste muiltjes hebben dit seizoen een klein hakje (soms ook wel queenie hakje of kitten heel genoemd), zodat je er toch nog redelijk comfortabel op kunt lopen. We hebben modellen met dunne bandjes, maar ook met brede banden zoals die van Toral bijvoorbeeld of juist hele shiny exemplaren van Lola Cruz. Qua kleur kun je echt alle kanten op, want vrijwel elke tint is wel vertegenwoordigd. Draag muiltjes onder je favoriete jeans voor een lekkere lunch of als eye-catcher onder een mooie jurk voor een feestje of bruiloft. Wat ons betreft is het muiltje de perfecte partyschoen!

Clogs

Misschien niet écht sandalen, maar toch vonden we dat ze een plekje verdienen in dit rijtje: clogs. Oftewel klompjes. Niet die degelijke oer-Hollandse dingen, maar hippe exemplaren in mooie materialen en met fancy details. En ook hiervoor geldt dat je het zo stoer en grof kunt maken als je zelf wil. Er zijn namelijk de good old instappers die nog het meeste weghebben van ouderwetse klompen, maar er zijn ook modellen met een prachtige houten blokhak en open teen. It’s all up to you! De mooiste clogs vind je bij Noa Harmon, Cypres en Alpe.

test

Minimalistische instappers

Niets zo fijn als een schoentje waar je zo in schiet. Een paar platte instappers is jouw go to paar dit seizoen. Ideaal voor op vakantie onder een zomerse jurk of shorts, maar ook heerlijk voor thuis tijdens warme dagen. Hou het klassiek en kies voor een paar à la Hermès of geef je voeten iets meer spice met een paar slides bezaaid met glittertjes of in een metallic tint.

Teenslippers

Een model dat vaak vergeten wordt is de teenslipper. Niets zo zomers als een sandaal met een bandje tussen de tenen toch? Klassiekers zijn natuurlijk die van Havaianas, maar trendy dit seizoen zijn de wat grovere teenslippers met dikke(re) zool en poofy banden zoals die van Miss Behave.

Birkenstocks/voetbedsandalen

Ken je ze nog, de voetbedsandalen van Birkenstock? Als je ze nog ergens achter in de kast hebt liggen is nu het moment om ze af te stoffen, want ze zijn weer helemaal trendy. Niet getreurd als je je oude paar hebt weggegooid (of gewoon nooit een paar Birkenstocks hebt gehad), want we hebben genoeg toffe modellen voor je ingekocht. Vooral het klompmodel, de Boston, en die met twee brede banden, de Arizona, doen het enorm goed.

Uiteraard hebben we ook van andere merken hele gave voetbedsandalen. Deze tweed sandalen van ALOHAS hebben een voorgevormd voetbed van leer, waardoor ze extra lekker zitten. Door de brede wreefbanden en het klittenband hebben ze een sportieve look.




 Tweed sandalen met voetbed ALOHAS Voetbedsandalen Birkenstock Arizona Big Buckle bruin 



Klik op de afbeeldingen om direct naar de webshop te gaan en deze schoenen te shoppen






Fluffy sandalen

Dit najaar schreven we al dat fluffy slippers en sandalen een ding zijn. En je raadt het al: ook deze zomer zijn ze hot! Echt niet iets om alleen nog maar in huis te dragen. Met deze trend moet je niet bang zijn om op te vallen, want fluffy sandalen zijn een echte eyecatcher. Verstop ze niet onder je outfit, maar laat ze zien!

Sleehakken

Ook de sleehak maakt haar comeback. Steeds meer slides en sandaaltjes krijgen wat extra centimeters door het toevoegen van een sleehak. Vaak hebben deze schoenen ook een plateauzool, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Een classic schoen met sleehak is en blijft de espadrille. Deze zomerse schoen is vaak gemaakt van lichte materialen zoals canvas en heeft een zool van touw.

Voor welke van deze 10 sandalentrends ga jij deze zomer? Die stoere plateaus of toch de vrouwelijke espadrilles?

Beelden: Van Arendonk Bastiaansen Modestad, ALOHAS, See by Chloé

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: Zomerlaarzen: 2022 is hét jaar voor stoere boots onder een jurkjeColour me happy: trendkleuren van het momentSchoenentrends lente/zomer 2022 - SS22

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1