Fix

Cole Haan Herenschoenen - BRAND WE LOVE

21/09/2016 door Yasmin - Van Arendonk
Cole Haan Herenschoenen - BRAND WE LOVE

Een herenschoen die zowel casual als netjes gedragen kan worden? Met een luxe uitstraling, maar het comfort van een gymp? Hebben we jullie al om, heren? Het merk Cole Haan is hierin specialist te noemen. Nog niet heel lang geleden gelanceerd in de Benelux, maar al jaren een favoriet in de Verenigde Staten. 


Cole Haan heeft naast damesschoenen en tassen, een grote focus op herenschoenen. Het merk ontwerpt voor mensen die het verschil willen maken en vindingrijk zijn. De volgers van Cole Haan willen er altijd goed uitzien, of het nou tijdens het werk is of in hun vrije tijd. Ook hebben ze gevoel voor stijl en humor. Iets wat onze mannelijke blog lezers vast en zeker hebben… 


Cole Haan produceert traditionele schoenen met een moderne uitvoering. Het meest bekende model is de Zero Grand, een schoen geïnspireerd op de klassieke brogue met een sportieve runnerzool. Deze is zowel in de lente- en zomercollectie, als in de herfst- en wintercollectie te vinden in verschillende uitvoeringen. Ook is er nu een tweede versie uitgekomen, de 2.Zero Grand. Cole Haan gebruikt hun kennis van atletisch-geïnspireerde schoenen voor het produceren van elegante schoenen die gemakkelijk voor de voet zijn. Daarom was het merk al snel uit over wie in hun campagne zouden moeten schitteren; het New York City Ballet. Drie dansers hebben zich geleend om op een opvallende, bijzondere wijze schoenen van Cole Haan te presenteren. Het lichtvoetige, het klassieke en de sublieme stijl die dansers in bezit hebben, zijn ook dé kenmerken voor Cole Haan schoenen. Het is overigens niet heel gek dat Cole Haan een sportieve basis willen vormen voor een meer geklede schoen. Tussen 1988 tot 2012 was het namelijk onderdeel van Nike.


Trafton Cole en Eddie Haan zijn in 1928 begonnen met Cole Haan, met als idee alleen maar goede producten te maken. Hun ondernemende geest en tijdloze visie zijn vandaag de dag nog steeds inspirerend. Wij worden de laatste seizoenen steeds verrast door de molières, brogues, oxfords, wingtips, boots en veterschoenen van Cole Haan. Verrast Cole Haan jullie ook? 

Bronnen: ColeHaan.com, Cole Haan Instagram, Cole Haan Twitter, Myntra.com, Pinterest


Diadora: het label voor de allermooiste retro sneakers

Diadora: het label voor de allermooiste retro sneakers

15/09/2020 door Esmée - Van Arendonk
Najaarstrend: vintage shabby chic en Engelse invloeden

Najaarstrend: vintage shabby chic en Engelse invloeden

8/09/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top