Fix

menu

Business Wear / Zakelijke Look Man - HOW TO WEAR

26/11/2015 door Yasmin - Van Arendonk
Business Wear / Zakelijke Look Man – HOW TO WEAR


De klassieke drie eenheid van colbert, pantalon en overhemd zouden de basis items in ieders garderobe moeten zijn. Te gebruiken bij business meetings, een chique lunch, vergadering, sollicitatiegesprek of netwerkborrel. Immers is ook voor jullie heren de eerste indruk van groot belang. Als je eenmaal weet hoe, is het voortaan een fluitje van een cent om zakelijk voor de dag te komen.


Een mooi colbert of jasje kun je naast business chic ook gemakkelijk casual dragen. Een key item om te hebben dus! Wij raden hierbij basiskleuren aan zoals donkerblauw, grijs of een krijtstreep. Het double breasted jasje is weer helemaal terug van weggeweest en stamt af uit de jaren ’30. Het beschikt in plaats van één standaard rij knopen, over twee rijen met ieder drie knopen. Deze verwerking zien we hedendaags veel in colberts, blazers en winterjassen. 


De broek kun je het beste aanhouden in een donkere kleur, het liefst matchend met het jasje. Als het geheel donker is, is een lichte tint overhemd zoals helder blauw of wit het mooist. Dit steekt dan netjes tegen elkaar af. Maar als je eenmaal de fijne kneepjes van het vak onder de knie hebt, kun je best wat meer spelen met basiskleuren en prints.


Onder een pantalon of pakbroek is een paar gepoetste gespschoenen of veterschoenen een must. Kies hier voor monks met één gesp, double strap monks (twee gespen) of een chique veterschoen in leer of suède. Qua kleuren zit je al snel goed met zwart, bruin en tegenwoordig ook blauw of bordeaux. Herenschoenen van MagnanniFrancesco Benigno en Floris van Bommel maken gebruik van bijzondere poetsingen of geven een opvallende knipoog aan je pak!


Wij zijn geen voorstander van opzichtige sieraden qua accessoires voor mannen. Maar een accessoire kan naast een goed horloge, ook een stel manchetknopen, een pochet, een das in een bescheiden motief, een dasspeld of een bijpassende riem zijn. Het combineren van riemen met je schoenen in eenzelfde print, leer of suède, is overigens zeer stijlvol.


Strak in pak komt niet zomaar ergens vandaan. De pasvorm is van groot belang! Een jasje moet niet te groot bij de schouders zijn, een broek niet te losjes om de benen maar beide ook zeker niet te strak zodat het trekt. Laat je dan ook bij de aankoop van een pak, goed opmeten door de tailor. Mocht je een zakcentje over hebben; minstens één pak op maat in de kast kunnen we iedereen aanraden. Met bovenstaande tips en de onderstaande style beelden hoef je als man nooit meer bang te zijn om een flater te slaan. En denk bij mooie pakken ook aan andere belangrijke gebeurtenissen of de langzaamaan komende feestdagen!


 

 

 

 
 

 

Bronnen: Adversus.com, Manners.com, GQ.com, Pinterest, Attireclub.org, Netrobe.com, Handsomegents.com, Hirmer.de, Le21eme.com, Manual.Kentandli.com, Markdsikes.com, NiceTryBro.com, Syndicate.details.com, ThaFashionTag.com, TheIdleMan.com, Thesharpgentleman.com, TheWell-Dressed.com, Unknownmale.com
Top