Fix

menu

Business Wear / Zakelijke Look Dames - HOW TO WEAR

16/11/2015 door Yasmin - Van Arendonk
Business Wear / Zakelijke Look Dames – HOW TO WEAR


De zakelijke vrouw van tegenwoordig zie je nauwelijks meer in een mantelpakje lopen. Hoewel de Chanel pakjes een instant klassieker zijn (en wie wil ‘m niet puur voor de heb in de kast), zijn er nu talloze manieren om je als vrouw (casual) chic en zakelijk te kleden. Pakken, pantalon en jasjes in één kleur, jurkjes en rokken tot op de knie, colbertjes, naast pumps ook veterschoenen en puntige loafers; een greep uit wat items for a real business woman! Kies voor basiskleuren, eenvoud en een juiste pasvorm.


Een mooi jasje maakt altijd een uiterst keurig statement op iedere outfit. Zorg dat het colbertje goed bij de schouders zit en een mooie snit heeft. Een jasje dat trekt of juist te los zit (oversized versies nagelaten), maakt een rommelige en slordige indruk. Maar als je eenmaal de perfecte (het liefst in basic kleur of bijvoorbeeld krijtstreep) hebt gevonden, kun je niet meer zonder.


Dress like a (wo)man! Mannen in pak, iets dat iedere dame doet smelten bij het aanzien ervan. Maar juist ook vrouwen in pak zien er krachtig, machtig en prachtig uit! Houd net als bij mannen voor de broek en het jasje eenzelfde kleurtint aan. Een smetteloze witte blouse of basis T-shirtje eronder & you are ready for that business meeting. En je vrouwelijkheid benadrukken door middel van een jurk of een koker rok werkt, hoe on-feministisch het misschien ook is, ook altijd. Zorg wederom voor een goede pasvorm en iets dat comfortabel zit. Plukken aan je jurk staat namelijk niet heel professioneel… En de stellige regel bij een rok of jurkje (geldt te allen tijde wat ons betreft): niet té kort! Zeker bij een zakelijke look is het noodzaak de lengte tot de knie te houden en zeker niet korter.


Niets is belangrijker dan een nette schoen! Immers is het de schoen die een outfit kan maken of kraken. Zo doen pumps met een puntneus het goed onder een wat wijdere broek zoals een lichte flared pijp of pantalon ruim over de enkels. Maar heus niet alleen pumps passen bij een zakelijke outfit. Ook, wederom geïnspireerd op de mannenmode, lage veterschoenen of schoenen met een gesp zien er netjes uit. Zo vinden wij de klassieke damesschoenen van AGLMaripéLilian en Pertini perfect passen bij een business look. En tegenwoordig kan zelfs de smetteloze witte sneaker in bepaalde werksferen. Als je er maar stabiel op kunt lopen, want dan straal je de meeste power uit. 


Zakelijk hoeft heus niet saai te zijn! Natuurlijk mag je een knipoog maken met een speels item in een opvallende kleur of print. Dit kan bijvoorbeeld ook met accessoires of een mooie tas. Hopelijk inspireren wij je met onderstaande beelden van o.a. de blog van A Love Is Blind voor een wat luchtigere kijk op zakelijke kleding. Dan hoef je in ieder geval niet meer zenuwachtig te zijn voor het ‘what to wear’ vraagstuk en kun je de volledige concentratie leggen op je sollicitatie, meeting of business lunch. Good luck power lady

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Bronnen: Pinterest, Aloveisblind.com, Harpersbazaar.com, Fashionstylet.com, Glamobserver.com, Fashionicus.com, StyleCaster.com, Thedreamcloset.com, TheLocals.dk, Zara.com, Stockholm-Streetstyle.com 


Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar ons.

 


Top