zinda

Back to the 70’s!

Back to the 70’s met retro schoenen

De seventies look is back! Zoals ook andere schoenentrends van vervlogen tijden weer terugkomen, zijn ook de 70’s schoenen weer helemaal terug van weggeweest. Het seventies-tijdperk bracht een eclectische mix van stijlen, groovy prints en opvallende neonkleuren naar onze garderobe. Dit seizoen zien we de 70’s trend terug in de vorm van schoenen met plateauzolen, opvallende blokhakken en elegante slingbacks in lakmateriaal en retro kleuren. Minimalisme? Zeker niet! In de lente en zomer van 2023 voeren felle kleuren en glamour-details de boventoon.

Ben je ook zo’n fan van Flower Power-prints en metallic disco-items? Bij Van Arendonk vind je de mooiste schoenen in 70’s stijl. Ontdek hieronder de 5 meest opvallende trends die je meevoeren naar de vrolijke 70’s. Ben jij al ready to boogie the night away?

1. De plateauzool

Denk je nog weleens met weemoed terug aan de Spice Girls? Zodra je je voeten laat glijden in een klassieke pump of enkellaars met plateauzool, voel jij je Mel B  of een van de andere sterren van de beroemde Britse meidengroep. Dit seizoen zien we de plateauzool in verschillende schoenmodellen terugkomen. Op frisse dagen zijn veterschoenen en enkellaarzen met een plateauzool een ideale keus. Voor een sportieve look kies je een blauwe of gele schoen met een dikke witte plateauzool. Met een plateauzool in dezelfde kleur als de schoen geef je je outfit een subtiel en smaakvol accent. Als je voor een uitgesproken schoen met plateauzool wilt gaan, neem je een kijkje bij merken als Noa Harmon en Chie Mihara. Is de zomer in aantocht, en wil je comfortabel flaneren over de boulevard? Dan zijn de teenslippers van Havaianas met een mini-hakje de perfecte optie voor jou.

2. De blokhak 

De blokhak is de schoen die op en top 70’s is. Deze opvallende hak is dikker dan de gemiddelde hak en zorgt daardoor voor optimaal comfort tijdens het lopen. Ideaal als je er een paar centimeters in lichaamslengte bij wilt smokkelen, zonder zere voeten te krijgen. Merken als Chie Mihara en Noa Harmon weten de blokhak uit de 70’s moeiteloos te vertalen naar het modebeeld van 2023. Blokhakken met een gestreept dessin en een bovenzijde van lakleer of rood-roze suède sandalen met een bijpassend gekleurde hak; hoe retro wil je het hebben?  

Combineer je 70’s enkellaarzen of sandalen met blokhak met een flared jeans en een zwierige broek. Heb je een (disco)feestje op de planning? Verruil je flared broek voor een trendy maxi-jurk en stijl je look af met een uitbundige armband of halsketting.


Noa harmon

3. De slingback 

Op nummer 3 staat de slingback. Deze elegante pump in 70’s stijl komt in verschillende uitvoeringen. Maar wat alle slingback-modellen gemeen hebben is het speciale hielbandje. Zo blijft de pump goed aan je voeten zitten ondanks de open hiel. De 'sling' (het bandje) loopt als het ware over de 'back' van de voet (de hiel). Het bandje komt in leer of elastiek of een mix van materialen. Ben je op zoek naar een paar slingbacks voor de aankomende bruiloft van je beste vriendin? Laat je dan inspireren door het Italiaanse merk Evaluna, Zinda, Ras en Maripe.

Voor een sprankelende look tijdens een bruiloft zit je goed met een slingback met een queenie-hak en of een metallic gekleurd slingback-exemplaar. Een fonkelende ketting en bijpassende diadeem maken je look tot in de finesse af.


blue

4. Schoenen met lak en retro kleuren

Zeg je lakleren schoenen, dan zeg je 70’s vibes. Lakleer materiaal glanst als een discobal en is de perfecte toevoeging aan elke outfit. Ontdek in onze nieuwe collectie lakleren enkellaarsjes en hoge laarzen van lak. Met een shiny lakschoen aan je voeten ben je verzekerd van een headturning look. Als je op zoek bent naar een retro finishing touch aan je outfit, zit je goed met deze trend. Lakleer is the way to go! Is lakleer je net iets te gewaagd? Kies dan voor schoenen met platformzolen in retro kleuren voor een chunky look. 


5. De peeptoe

Een andere schoen uit de 70’s hitlijst is de peeptoe-schoen. Peeptoe staat in het Engels voor open teen. De open teen en het kleine hakje maken deze pump ook uitermate geschikt voor een feestje. Vroeger zag je een peeptoe alleen bij pumps, maar anno nu zie je dit ook bij laarzen en platte schoenen. Peeptoes zijn chique en op en top vrouwelijk. Een gunstige eigenschap van dit schoenmodel is dat deze comfortabel en toch gracieus is. Bij merken als Maripe, Bibi Lou en Di Lauro vind je peeptoes in diverse prints en in een uiteenlopend kleurenpalet.

Draag je favoriete peeptoes met een leuke zomerjurk of een luchtige top met een iets wijduitlopende pantalon. Met deze schoenen maak je sowieso een gedurfde en elegante stap!   


Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1