Fix

Algemene tips onderhoud schoenen - SCHOENVERZORGING

18/05/2016 door Yasmin - Van Arendonk
Algemene tips onderhoud schoenen - SCHOENVERZORGING


Zeg eens eerlijk, hoe vaak zeg je tijdens de aankoop van een paar nieuwe schoenen; ‘Nee, een spray hoeft niet. Die heb ik thuis nog eentje’. Maar heb je ook daadwerkelijk een juist verzorgingsproduct van bijvoorbeeld Collonil in huis? Welnu, we willen je nergens van overtuigen maar wel het belang laten inzien van hoe belangrijk een juist onderhoud voor schoenen is. Daarom geven we de eerste basistips en stappen van een zorgvuldige shoecare die zullen leiden tot een leven lang vol fijne, mooie, verzorgde schoenen!

Om er zeker van te zijn dat je schoenen in opperbeste conditie blijven, dien je eigenlijk maar drie stappen te onthouden: beschermen, verzorgen en reinigen.
Om je brand new shoes zo goed mogelijk te beschermen tegen elementen van buitenaf zoals vuil en water, dien je een neutrale vocht- en vuilafstotende spray te gebruiken alvorens het dragen. We weten dat je het liefst direct je nieuwste parels aan zou willen doen, maar het kost letterlijk een minuutje van je tijd. En wetende dat je hierdoor langer van je favoriete paar kunt genieten; daar heb je die minuut wel voor over toch? 


Spray op ongeveer 20 centimeter afstand de schoenen in en herhaal dit geregeld voor de beste bescherming en onderhoud. Houd daarbij deze som aan; eens op de zeven keer dragen = even sprayen!


Verzorgen staat eigenlijk voor voeden, kleuren en glans. Op het moment dat je merkt dat het paar kleur verliest, wat doffer wordt of dat het leer minder soepel wordt, kun je er voor kiezen om je schoenen een opfrisbeurt te geven. Doe dit wel met de juiste verzorgingsproducten! Je wilt niet per ongeluk je beige laarsjes insmeren met een zwarte poets of crème. 


Mocht je echt vlekken in de schoenen krijgen, dan kun je de schoenen voorzichtig reinigen. Dit hangt af van de grootte, het materiaal en de hardnekkigheid van de vlek. Droog reinigen is de meest voorzichtige manier en dit kan bijvoorbeeld met een gum of een borsteltje. Bij een vochtige reiniging kun je het beste eerst even testen op het materiaal om te kijken welk effect het heeft. Als je de reiniging van de schoenen hebt voltooid, is het raadzaam om het leer of suède opnieuw te beschermen en te verzorgen middels de tips hierboven.

Laat je nieuwste aankopen maar shinen met deze schoecare tips & tricks voor het onderhoud aan schoenen en mét de garantie dat ze als nieuw blijven! Voortaan toch maar het spraytje erbij kopen?
Bronnen: Fransmuller.nl, Etsy.com, Cherryblossom.co.uk, Redwingamsterdam.com, Pinterest


Ook schrijven voor Van Arendonk blog? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected].      
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!Dr. Martens - BRAND WE LOVE

Dr. Martens - BRAND WE LOVE

9/10/2019 door Esmée - Van Arendonk
Bruin is het nieuwe zwart - alles over trendkleur bruin

Bruin is het nieuwe zwart - alles over trendkleur bruin

25/09/2019 door Esmée - Van Arendonk
Het zwarte enkellaarsje - de schoen die ALTIJD kan

Het zwarte enkellaarsje - de schoen die ALTIJD kan

18/09/2019 door Esmée - Van Arendonk
Top