Van Arendonk Nederland1
cart Winkelmand
menu

9 geniale schoenen hacks die je altijd al hebt willen weten

24/12/2019 door Esmée - Van Arendonk
9 geniale schoenen hacks die je altijd al hebt willen weten
Met deze 9 mega eenvoudige schoenen hacks ben je in een handomdraai van vervelende schoenproblemen af, zoals stinkschoenen, uitglijden of pijnlijke voeten. Wat je er voor nodig hebt? Vrijwel niets, enkel een paar simpele huis-tuin-en-keukenattributen die je hoogstwaarschijnlijk standaard in huis hebt. Doe er je voordeel mee!

1. Haarlak tegen schuiven/glijden in je schoenen

Dit probleem komt vaak voor bij pumps: je schuift een beetje naar voren en glipt er met je hiel uit tijdens het stappen. Om dit te voorkomen kun je een beetje haarlak op je voeten of in je schoenen spuiten. Zo ontstaat er een stroef laagje zodat je minder schuift en meer grip hebt.

Pas wel op met haarlak ín je schoenen. Dit kan het materiaal namelijk een beetje aantasten. Het is daarom beter om je voeten in te spuiten.

2. Nooit meer uitglijden door gladde zolen

Zijn de zolen van je nieuwe schoenen zo glad dat je bang bent een slippertje te maken? Schuur ze even met een fijn schuurpapiertje. Hierdoor worden de zolen wat grover en glij je minder snel uit. Als het écht heel erg is, kun je zelfs een stukje schuurpapier onder je schoenen plakken.

3. Pijnlijke voeten in pumps

Hoge hakken zijn ontzettend mooi, maar vaak ook erg oncomfortabel. Een uurtje paraderen op je beauties wil nog wel lukken, maar een hele avond? Dat wordt vaak al lastig. Na een tijdje krijg je namelijk last van de bal van je voet. Erg vervelend! Maaaaaar….. er is een hele simpele hack die deze pijn verlicht. Wat je doet: tape je derde en vierde teen (vanaf je grote teen gezien) aan elkaar (bijvoorbeeld met leukoplast). Op deze manier wordt de zenuw die de vervelende pijn veroorzaakt ontlast. Succes verzekerd!

4. Stinkende schoenen

Zit er een naar luchtje aan je schoenen nadat je ze een dag hebt gedragen? Hier is een super eenvoudige hack voor die je gewoon in huis hebt: leg er eventjes een droog theezakje in. Deze neemt de onaangename geur in je schoenen op. Ideaal en zo gepiept!

5. Laarzen waar je moeilijk in komt

Lange laarzen, met of zonder rits, kunnen een hele crime zijn om in te komen met je voeten. Er zijn hiervoor speciale, extra lange schoenlepels, maar er is ook een makkelijkere optie. Stap met je voeten in een boterhamzakje of een plastic zak et voilà: je glijdt zo met je voeten in je laarzen.

Een boterhamzakje is hiervoor wel het makkelijkst. Deze kun je namelijk makkelijk kapot scheuren en uit je schoenen trekken als je er eenmaal met je voeten in zit. Met een plastic zak gaat dit wat lastiger omdat deze steviger is.

6. Witte zolen die niet meer wit zijn

Sneakers of schoenen met witte zolen zijn prachtig. Helaas worden je witte zolen al snel grauwig en vuil, wat een stuk minder mooi is. Met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes als tandpasta en een (oude) tandenborstel maak je ze snel weer helemaal wit! Doe een klein beetje tandpasta op de zolen en ga er met een tandenborstel overheen, net zoals je je tanden poetst. Haal de tandpasta vervolgens weg met een droge doek.

7. Knellende schoenen

Heb je jezelf laten verleiden door een prachtig paar schoenen dat misschien toch nét iets te klein is? Op deze eenvoudige manier kun je ze een klein beetje oprekken. Vul twee plastic zakjes (het liefst van die ziplock zakjes die je kunt sluiten) en leg er één in iedere schoen. Zet je schoenen vervolgens met zakjes en al een nachtje in de diepvries. Het water bevriest en zet uit, waardoor je schoenen een beetje worden opgerekt. Een hele eenvoudige schoenen hack die je met weinig moeite kunt uitvoeren!

8. Voorkom blaren

Blaren kun je natuurlijk voorkomen door preventief blarenpleisters te plakken. Grote kans dat de blaren hierdoor uitblijven, maar erg goedkoop is het niet. Om blaren te voorkomen kun je ook deodorant gebruiken, iets wat je waarschijnlijk wel in huis hebt. Spray een beetje deodorant op de pijnlijke plekken. Er ontstaat zo een laagje dat de huid beschermt. Je kunt hiervoor zowel een deodorant spray als een rol deodorant gebruiken. Een deodorant op basis van gel is helemaal perfect.

9. Het beste alternatief voor een schoenlepel

Het is soms knap lastig om zonder schoenlepel in je schoenen te komen. Wie het toch probeert, merkt al snel dat dit niet zo goed is voor het hielstuk van je schoenen. Je kunt het dan ook beter niet te vaak doen, zo zonder schoenlepel. Heb je geen schoenlepel bij de hand? Geen probleem! Een doodnormale lepel werkt namelijk volgens hetzelfde principe. Plaats de lepel achterin je schoen en je schuift er zo met je voet in. Appeltje-eitje!

Welke van deze geniale schoenen hacks ga jij binnenkort uitproberen? Laat het ons weten! Heb je zelfs nog een hack die wij echt móeten weten? Mail deze dan naar esmee@vanarendonk.nl en wij voegen hem toe aan deze blog!

Andere blogs: De perfecte schoenen voor brede voeten, Wat te doen tegen zweetvoeten? 8 tips, Suède schoenen schoonmaken - HOW TO
Top