Fix

menu

70's / Seventies Herfst/Winter - SCHOENEN & FASHION INSPIRATIE

18/09/2015 door Yasmin - Van Arendonk
70’s / Seventies - SCHOENEN & MODE INSPIRATIE


De seventies swingen als nooit tevoren; they are back! Waan jezelf weer helemaal à la Saturday Night Fever in broeken met wijde pijpen, bolle neuzen en hoge blokhakken. Heb je de Bee Gees Stayin’ Alive ook al in je hoofd? Wij krijgen van deze nieuwe mode geïnspireerd op de 70’s helemaal zin om onder discoballen te rolschaatsen of te dansen! 

Bij shows van top designers zoals Just Cavalli, Gucci, Marni, Marc Jacobs en Thakoon zagen we de 70’s trend al veelvuldig voorbij komen op de runway. Vooral bij de show van Karen Walker was dit hét thema. Waarin je deze stroming vooral terug ziet, is in de comeback van de flared jeans, de denim midi skirts, fake fur, blouses, suède, shearling en de typische schoendetails uit die tijd. Geen spitse neuzen, maar juist rond. En de hakken zijn niet stijfjes, maar opvallend en blokkend. Ook de pumps met dichte neus en een enkelbandje al gespot? Het liefst met een geruit sokje, please.


En dan de kleuren! Die typische pompoen tint, tussen oranje en cognac in, past perfect bij de seventies en in suède jasjes, tasjes en dasjes. Net als groen, marsala (dé modekleur van afgelopen lente/zomer, dat kan geen toeval zijn), denim blue en camel. Verwerkt in typische retro prints, streepjes of simpele basics. Vooral suède in eerdergenoemde kleuren past precies in het 70’s straatje. 


Niet opgegroeid in de 70’s (zoals zovelen, maar bekijk dan zeker American Hustler alleen al voor de geweldige fashion) en heb je het nog niet helemaal voor je? Na het zien van onderstaande style beelden zal dat wellicht veranderen… En het kan nog véél meer boho, hippie en fringie, maar wij vinden deze outfits gewoonweg prachtig, daily casual, herfstig en ‘So seventies’!


 

  

 
 

  

 

 

 

 

 
Bronnen: Pinterest, Alltheprettybirds.com, Chikoshoes.com, Chroniclesofchic.com, Closetfullofclothes.com, Denimjeansobserver.com, Fashiondesain.com, Fashionfoodcocktails.com, Fashionnstyl.com, Glamourmagazine.co.uk, Jbrandjeans.com, Kharijewelry.com, Kokolife.tv, Lowereastdrygoods.com, Lucine-a.com, Thefashionblog.com, Thefashionpolice.net, Womendresslos.com 

Ook bloggen voor Van Arendonk? Leuk! Stuur een mailtje naar 
[email protected].Schoenentrends lente/zomer 2021

Schoenentrends lente/zomer 2021

29/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
Tips om je schoenen lang mooi te houden

Tips om je schoenen lang mooi te houden

15/12/2020 door Esmée - Van Arendonk
UGG is terug van (nooit) weggeweest

UGG is terug van (nooit) weggeweest

24/11/2020 door Esmée - Van Arendonk
Top