Studiobeeld van twee verschillende slingback schoenen op marmeren plateau

De perfecte schoenen voor het voorjaar

slingbacks

Er bestaat geen twijfel over dit voorjaar: de slingback is dé schoen voor feestjes en partijen (en alles daarbuiten). Dit elegante schoentje met bandje rond de hiel is sexy en unieker dan de klassieke pump. Het is een leuke variatie op de populaire loafers en ballerina’s en daarnaast een perfecte tegenhanger van de sportieve sneaker. Hiermee wil je zeker gezien worden op een bruiloft of zomerse barbecue.

Terug in de tijd: Hollywood glamour

Duik mee terug in de tijd van Hollywood glamour. De slingback, met zijn open achterkant en charmante hielbandje, was in de jaren 30 en 40 favoriet onder grote filmsterren. Slingback schoenen werden vaak gedragen op de rode loper onder galajurken en in iconische filmscènes. In die tijd was de slingback een klassieke schoen die vrouwelijkheid en elegantie uitstraalde.

Een aantal jaren later gingen ontwerpers volop experimenteren met de slingback. De schoen was niet langer alleen bedoeld als rode-loperschoen, maar kon ook prima gedragen worden naar informele gelegenheden. Grote designers als Coco Chanel, Yves Saint Laurent en Christian Dior namen de slingback op in hun collecties, waardoor het een tijdloos stijlicoon werd die elke vrouw in haar garderobe moest hebben.

Vanaf dat moment is de slingback eigenlijk nooit meer weggegaan. Tuurlijk waren er jaren waarin we de schoen minder zagen, of enkel bij hele chique gelegenheden. Maar tegenwoordig is de slingback schoen weer helemaal hip en een geliefd schoentje om te dragen onder een mooie jurk of pantalon.

De beste slingback schoenen van 2024

De slingback verscheen de afgelopen jaren steeds vaker op de catwalk. Tot er dit jaar echt geen weg meer terug was voor dit opengewerkte schoentje. De slingback is een echte lenteschoen die we dit voorjaar – en hopelijk nog vele seizoen hierna – graag dragen. Dit zijn de leukste slingbacks van 2024.

Klassieke slingback pumps

De klassieke slingback pump heeft een medium hoge hak, puntige neus en subtiel bandje rond de hiel. Deze klassieke variant is vaak gemaakt van leer of suède en is perfect voor een zomerse bruiloft. Dit model is mooi door zijn eenvoud en heeft weinig nodig. Een klein goud gespje, detail op de neus of metallic finish is meer dan voldoende. Lola Cruz, Zinda en Di Lauro hebben hele mooie paartjes in de collectie zitten.

Flatlay beigekleurige suède slingback pumps met strikdetails op wit zacht kleed
Flatlay gouden slingback loafers Bibi Lou

Comfortabele slingback loafers

Wil je iets meer comfort, kies dan een slingback loafer. Een slingback loafer heeft, in tegenstelling tot de klassieke slingback pump, een blokhak. Dit wordt door veel vrouwen als comfortabeler ervaren dan een naaldhak. Verder lijkt een slingback loafer heel veel op de gewone loafer, maar dan met een open achterkant. De kenmerkende horsebit, die we vaak zien bij loafers, komt ook regelmatig terug in de slingback versie. Leuke exemplaren voor dit voorjaar vind je bij Bibi Lou en Hispanitas.

Stijlvolle platte slingbacks

De platte slingback is een variatie op één van de grootste schoenentrends van dit voorjaar: de ballerina. De opengewerkte achterkant en het mooie bandje rond de hiel geeft een platte slingback net wat extra’s ten opzichte van een ‘gewone’ ballerina. Als je niet de hele dag hakken wil (of kunt) dragen, is de platte slingback het perfecte alternatief voor die met een hak. Je hebt wel de looks, maar niet het (voor sommige vrouwen) ongemak van een schoen met hak. De platte slingback is ook ideaal als back-up schoen voor bijvoorbeeld een bruiloft of feestje waarop je hakken draagt waardoor je voeten pijn gaan doen. AGL en Gioia hebben prachtige platte slingbacks in de collectie zitten. 

Platte gouden slingbacks met vierkante neus AGL
Beige slingbacks met zwarte neus op stapel boeken op houten tafel

Tweekleurige slingbacks

De tweekleurige slingback werd in 1957 geïntroduceerd door Coco Chanel en is vandaag de dag één van Chanels signature items. Ook andere merken zijn met dit design gaan experimenten, zoals Toral en ODARE. Zij hebben dit voorjaar beiden een slingback in de collectie zitten waarbij de neus een andere kleur heeft dan de rest van de schoen.

Slingbacks met studs

Vind je alle bovenstaande varianten te vrouwelijk? Ga dan voor een paar slingbacks met studs. De studs geven het elegante schoentjes gelijk iets stoers. De meeste slingbacks met studs hebben een lage hak (of geen hak) en een puntige neus, wat het stoere karakter nog eens extra benadrukt. Vaak zien we studs ook in combinatie met gespen. Toral heeft dit seizoen echte pareltjes van slingbacks met studs en eyelets.

Witte slingback schoenen met studs en eyelets op marmeren plaat

Zo combineer je slingback schoenen

Omdat er zo veel verschillende soorten slingback schoenen zijn, kun je ze op allerlei manieren combineren. De klassieke slingback pump staat prachtig onder een mooie lange zomerjurk in een pastekleurtje of een zachte pantalon met daarop een mooie blouse. Zo ben je helemaal klaar voor een feestje. Maar dezelfde schoenen kun je ook prima naar kantoor dragen onder een zwarte pantalon of jurk. De variant met een wat lagere hak combineert super goed met een casual outfit, zoals een jeans. Wie durft kan er zelfs een leuk sokje in dragen. De stoere variant met studs kun je dragen onder elke outfit die je wat meer pit wil geven. Zo maak je een vrouwelijke look in één klap lekker edgy.

Van Hollywood glamour tot de moderne catwalks van 2024: slingback heels blijven een tijdloos symbool van elegantie en stijl. Het zijn de perfecte schoenen om deze zomer te dragen naar een bruiloft, babyshower of barbecue met vrienden. Met onze uitgebreide collectie slingbacks vind je gegarandeerd het perfecte paar voor elke gelegenheid. Bekijk het aanbod online of in één van onze winkels.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1