Onderbenen man met lichte spijkebroek en blauw/groene sneakers en onderbenen vrouw met wijde groene broek en multicolor ballerina's

Schoenentrends lente/zomer 2024

Kunnen jullie ook niet wachten op hogere temperaturen, zon en een nieuw modeseizoen? Nog even en dan is het zo ver! Laat jezelf alvast inspireren door de schoenentrends voor lente/zomer 2024 en maak je op voor weer een vrolijk, fris en kleurrijk seizoen.

1. Zilveren schoenen

De feestdagen mogen dan misschien wel (al lang) voorbij zijn, het is nog niet gedaan met alle shine. Ook deze zomer kun je met een gerust hart metallics toevoegen aan je outfit. Vooral zilver is erg trendy. Superleuk om te combineren met basic items uit je garderobe, maar ook perfect om je partylook voor bijvoorbeeld een bruiloft mee af te maken.

Zilver is een metallic die bij veel merken voorkomt deze zomer. Noa Harmon en Toral verwerken het in cowboylaarsjes, AGL, Paul Green en Bibi Lou in loafers en Floris van Bommel en Philippe Model in damessneakers.

Zwarte ballerina's met zilveren glitterstenen op beige laken

2. Denim schoenen

Blauw is al jaren een favoriete kleur voor het voorjaar. Dit jaar krijgt blauw echter een upgrade in de vorm van denim. Schoenen met een jeansstof zijn stoer en hebben een casual uitstraling. Groot voordeel van denim is dat het enorm stevig is en dus prima tegen een stootje kan. Denim schoenen zijn verkrijgbaar in allerlei tinten blauw, van licht tot donker, zoals ook spijkerbroeken te verkrijgen zijn in allerlei kleuren en wassingen.

Jeansstof wordt dit voorjaar gebruikt in verschillende modellen schoenen, zoals loafers, slippers en sneakers. Nubikk heeft een hele toffe all-over denim damessneaker met witte zool en Piedi Nudi eentje met jeans details. Combineer denim schoenen met wit of beige voor een frisse zomerse look.

Witte sneakers met denim details onder geblokte spijkerbroek

3. Strikken

Wil je je schoenen wat extra’s geven, ga dan voor een strik. De strik is namelijk erg populair dit voorjaar. Maar dan wel in een nieuw jasje. Niet de klassieke strik, maar eerder een mooi minimalistisch knoopdetail. Kijk maar eens naar de schoenen van VIA VAI en Zinda, dan weet je direct wat we hiermee bedoelen.

Beige suède Zinda slingback pumps met strik op zachte ondergrond

4. Slingbacks

De slingback is één van onze favoriete schoenen voor het voorjaar en de zomer. Dit vrouwelijke schoentje heeft een open hiel en een bandje rond de enkel of hiel. Ze zijn er met hoge hakken en kitten heels, maar ook steeds vaker zonder hak en dus lekker plat. De neuzen zijn dit voorjaar óf vierkant óf heel puntig.

Het elegante en tijdloze design maakt de slingback de perfecte schoen voor een zomers feestje. Kies voor een mooi exemplaar met metallic finish van bijvoorbeeld Lola Cruz of juist een platte variant met vlechtwerk van Di Lauro of Pascucci. Wij zijn fan!

Beige leren slingbacks met zwarte neus op een stapel boeken op houten tafel

5. Ballerina’s

Afgelopen winter schreven we al dat de ballerina bezig is aan een comeback. Voorzichtig zagen we dit platte schoentje het straatbeeld betreden. Maar echt booming was ‘ie nog niet. Tot nu. Want de ballerina is dit seizoen goed vertegenwoordigd. De klassieke versie met ronde neus en strikje zien we veel, maar ook de wat meer out-of-the-box versies met een puntige of vierkante neus. Wat kleur betreft kun je alle kanten op: neutraal, kleurrijk, met een print of met metallic finish bijvoorbeeld.

Multicolor ballerina's van geweven stof onder groene broek tegen donkere houten achtergrond van latjes

6. Kitten heels en queenie hakjes

Het is bijna geen hak meer te noemen, de kitten heel van lente/zomer 2024. Dit minuscule hakje is dit jaar nóg wat lager geworden. Wat ooit erg oubollig was, is nu super hip. Di Lauro en Maripé geven dit kleine hakje een prominente plaats in hun collectie voor komende zomer. Gecombineerd met geweven materialen, metallics en vrolijke kleuren is dit de ideale vrouwelijke én comfortabele zomerschoen.

Close-up metallic blauwe pumps met kitten heel

7. Espadrilles

De zomer is niet compleet met een paar espadrilles aan je voeten. Dit heerlijk luchtige schoentje komt elk jaar weer terug in ons trendoverzicht, maar dat vinden wij helemaal niet erg. Het is echt een klassieker die hoort bij zon, zee en strand.

Het fijne aan espadrilles is dat je er makkelijk met je bloten voeten in kunt stappen en dat ze gemaakt zijn van luchtige materialen. De leuke touwzool zorgt voor een extra zomerse look. Bij Viguera vind je verschillende modellen: plat, met een sleehak, met open neus of juist dicht.

8. Clogs

Stap dit voorjaar uit je comfortzone met een paar clogs of muiltjes. Deze stoere, soms ietwat lompe schoenen, zijn namelijk een grote hit. Je stapt er makkelijk in en door het voorgevormde voetbed zitten ze ook nog eens hartstikke lekker. De toffe prints zoals luipaard en details als gespen en studs maken ze extra leuk. De tofste exemplaren vind je bij Alpe en Cypres.

Beige clogs met gouden details onder meerkleurige jurk close-up

9. Schoenen met bandje over de wreef

Eerder kon je al lezen dat slingbacks en ballerina’s een trend zijn dit voorjaar. Maar deze trends worden nog uitgebreid met een bandje over de wreef. Menig ballerina of slingback schoen krijgt dit seizoen namelijk een bandje over de wreef. En het is lang niet zo truttig als je denkt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de schoentjes van Pertini en Toral. Zo voegt Pertini een wreefband met grote gesp toe aan haar spitse ballerina’s en geeft Toral haar platte slingbacks een stoere twist met studs en gespen op de band. Ook Nubikk is fan van studs in combinatie met een wreefband.

Zwarte ballerina's met studs en twee bandjes over de wreef

Dit zijn de schoenentrends voor lente/zomer 2024. Ga jij voor een mooie feestelijke slingback, vrouwelijke ballerina of stoer paar denim shoes?

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1