Drie verschillende kleuren Mason Garments sneakers op een rij

De mooiste exclusieve sneakers bij Van Arendonk

De wereld van sneakers is ongekend groot en groeit nog elke dag. Voor elke gelegenheid is er wel een paar toffe sneakers te vinden. Zélfs voor iets formeels. Maar zoek je echt iets bijzonders, chics en luxe? Investeer dan in een paar exclusieve sneakers. Hier heb je nog jaren plezier van én hier maak je elke outfit helemaal mee af.   

De populariteit van exclusieve sneakers

Dat sneakers steeds populairder worden, is al een tijdje overduidelijk. De functie van sportschoen zijn ze allang verloren. Sneakers zijn namelijk veel meer dan dat, en dat weten ook de grote modehuizen. Zelfs de meest klassieke merken hebben tegenwoordig namelijk meerdere sneakers in de collectie zitten. Je kunt er gewoon niet omheen dat sneakers de it-schoen van het moment zijn, in welke vorm dan ook. Maar met name de exclusieve sneaker krijgt veel aandacht. Exclusieve sneakers zijn de designertassen van dit moment en hét item waar je vandaag de dag een statement mee maakt.

Deze opvallende groei aan populariteit is voor een groot gedeelte te wijten aan de evolutie van de sneakercultuur. Sneakers zijn meer dan sportschoenen; ze zijn uitgegroeid tot statussymbolen en een uitdrukking van individuele stijl. Door de komst van social media ging de populariteit helemaal door het dak. De nieuwste modellen en merken spot je daarom ook vaak daar en voor veel merken zijn dat de platformen om nieuwe releases bekend te maken.

Daarnaast hebben samenwerkingen tussen sneakermerken en beroemdheden een enorme invloed gehad op de populariteit van exclusieve sneakers. Unieke ontwerpen en beperkte oplages (limited editions) zorgen voor een ongekende hype rondom deze schoenen. Sommige bijzondere sneakers worden voor een prijs doorverkocht die wel vijf, zes of zeven keer zo hoog is als de originele verkoopprijs. Dat zegt genoeg over de exclusiviteit en populariteit van de sneakers.

Wat maakt sneakers exclusief?

Exclusiviteit komt voort uit verschillende factoren om een paar sneakers uniek te maken. Eén van deze factoren is beperkte beschikbaarheid. Exclusieve sneakers worden namelijk vaak in een beperkte oplage geproduceerd, waardoor schaarste ontstaat en de vraag ernaar alleen maar groter wordt. Daarnaast spelen unieke ontwerpen en materialen een cruciale rol. Exclusieve sneakers zijn bijzonder vormgegeven en gemaakt van de allerbeste materialen. Het is dus een combinatie van materialen, kwaliteit en design wat sneakers zo exclusief en geliefd maakt.

Tevens spelen veel sneakermerken in op de huidige trends en gebeurtenissen, waardoor de sneakers niet alleen (functionele) schoenen zijn, maakt ook een statement maken.

Close-up exclusieve Filling Pieces sneakers met witte sok en hand aan hiel

Hierom moet je een paar exclusieve sneakers hebben

Een paar exclusieve sneakers is dé manier om je eigen stijl te uiten. Of je nu kiest voor een gedurfd ontwerp, speciale kleuren of innovatieve materialen; met exclusieve sneakers laat je zien dat je oog hebt voor mode. Daarnaast zijn exclusieve sneakers niet alleen een waardevolle toevoeging aan je kast, maar vandaag de dag ook een goede financiële investering. Sommige zeldzame paren stijgen na verloop van tijd namelijk aanzienlijk in waarde.

De mooiste exclusieve sneakers bij Van Arendonk

Wij zijn trots op het feit dat we steeds meer exclusieve sneakermerken mogen toevoegen aan onze collectie. Wat begon met één of twee mooie merken, is ondertussen uitgemond in een flinke collectie aan merken met prachtige luxe sneakers. Dit zijn de mooiste exclusieve sneakersmerken die je bij Van Arendonk kunt vinden.

1. Santoni

Het prachtige Italiaanse schoenenmerk Santoni staat bekend om haar nette herenschoenen in het hogere segment. Maar wist je dat dit merk ook hele mooie exclusieve sneakers voor heren verkoopt? Net zoals de gekledere schoenen, worden de sneakers voor het grootste gedeelte met de hand gemaakt. In de collectie vind je hele mooie eenvoudige witte sneakers, maar ook sneakers met wat meer kleur. Exclusieve sneakers van Santoni zijn perfect voor heren die regelmatig nette schoenen dragen, maar eens wat anders willen voor bijvoorbeeld in hun vrije tijd.

Zwarte leren sneakers met witte zool Santoni onder donkerbruine pantalon

2. Mason Garments

Als je aan luxe sneakers denkt, kom je al gauw uit bij Mason Garments uit. Dit populaire schoenenmerk maakt dames- en herensneakers in het hogere segment. Mason Garments sneakers hebben een hele herkenbare stijl die perfect past bij exclusieve sneakers van nu. Zo hebben de sneakers meestal een wat dikkere witte zool en een bovenwerk van nubuck of suède in één kleur. De details zijn heel erg minimalistisch en clean.

Beige Nubuck sneakers Mason Garments met dikke witte zolen

3. Filling Pieces

Het streven van Filling Pieces is luxe betaalbaar maken. De sneakers hebben de looks van de écht dure en meest exclusieve sneakers, maar ze zijn een stuk betaalbaarder. Filling Pieces sneakers hebben een simpel design, waardoor je ze met heel veel kunt combineren. De prachtige materialen zorgen voor een luxe gevoel. We hebben deze sneakers voor heren.

Grijze high-top Filling Pieces sneakers met beige sokken

4. Hogan

Een exclusief schoenenmerk dat zeker niet mag ontbreken bij Van Arendonk, is Hogan. Dit Italiaanse schoenenmerk staat bekend om haar uitgebreide collectie sneakers in allerlei modellen en kleuren. In tegenstelling tot de merken hierboven, zijn de exclusieve sneakers van Hogan vaak uitgesproken en opvallend. Een statement maken doe je dus zeker met Hogan sneakers. Hogan sneakers hebben we voor dames en heren.

Onderbenen met luxe witte sneakers Hogan met zwarte sokken

Met exclusieve sneakers voeg je niet alleen een waardevol paar schoenen toe aan je collectie, maar maak je ook een echt fashion statement. De mooiste exemplaren shop je bij Van Arendonk in de webshop of in één van de winkels.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1